Deze pannenkoek met wortel en peer is echt healthy comfort food. Vooral in de herfst en winter geeft een warm ontbijt (of lunch) meer energie. Een top keuze om jezelf van mooie gevarieerde voedingsstoffen te voorzien. Dit is ook the perfect choice na een work-out!

Wat heb je nodig voor 1 royale pannenkoek wortel peer:

 • 1 klein biologische peer
 • 70 g wortel of wortelrasp
 • 90 g volkoren haver- (glutenvrij) of speltmeel
 • 1 ei
 • 100 amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl MCT olie (vloeibare kokosolie) (optioneel)
 • klein handje walnoten
 • evt. wat honing of agave siroop
 • wat kokosolie of echte boter om in te bakken

 

Hoe maak je deze pannenkoek:

Mix de wortel(rasp), het havermeel, 1 ei, 1 tl kaneel, 1 tl MCT olie, en 100 ml plantaardige melk in de blender. Was de peer een snij de peer in plakken van 1/2 cm dik. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl kokosolie toe en verdeel de peer in de pan. Voeg het beslag erover heen en verdeel dit met een lepel netjes over de stukjes peer. Zet het vuur niet te hoog en laat de pannenkoek zachtjes garen totdat het bijna droog is aan de bovenkant. Keer voorzichtig om door er een deksel van een pan op te leggen en om te keren. Bak nog een paar minuten aan de andere kant.

Bestrooi met wat kaneel, de walnoten en eventueel wat honing of agave siroop.

 

Wat is MCT olie?

MCT olie is vloeibare kokosolie, en kan zowel warm als koud gebruikt worden. Kokosolie bestaat uit zogenaamde Middellange-keten-vetzuren, en deze vetzuren leveren ons lichaam snel energie. De voordelen van kokosolie:

 • het gebruik kan helpen bij afvallen
 • MCT olie helpt de insulinegevoeligheid te verbeteren en je bloedsuiker stabiel te houden (minder energiedips)
 • de olie kan zorgen voor een gunstige en gezonde darmflora
 • het is goed voor onze hersenen
 • het is direct bruikbare brandstof voor onze hersenen
 • betere verhouding tussen “goed” en “slecht” cholesterol

Ik gebruik zelf graag de MCT olie van het merk Mattisson

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp