Marièt Schaier

Ik ben orthomoleculair (darm)therapeut & lifestyle coach voor vrouwen die zich fit, vrolijk en vrij willen voelen. Voor vrouwen die vol energie in het leven willen staan en er klaar voor zijn om gezonde keuzes voor zichzelf te maken. Ik ben ook ervaringsdeskundige.

Dit is mijn verhaal

Rond mijn veertigste kreeg ik het gevoel dat ik ergens de verkeerde afslag had genomen in mijn leven. Ondanks dat ik trotse moeder was van 2 kleine kinderen en een op het oog perfecte leefsituatie (getrouwd, mooi huis, goede baan als jurist) was ik mijzelf kwijt geraakt. The perfect life so to speak, maar ondertussen. Ik heb lang geworsteld met de vraag wat ik moest veranderen om mijzelf te hervinden. Dit resulteerde (onder meer) in een pijnlijke echtscheiding. De moeilijkste keuze en periode in mijn leven. Maar die stap was nodig om weer verbinding met mijzelf te vinden.

Carrière switch

Ik vond een nieuwe fijne relatie, maar was de baan die ik had mijn droombaan? Kreeg ik meer energie of juist minder energie van mijn baan? Moest ik ook op zakelijk vlak een andere weg inslaan?

Mijn gezondheidsbankrekening raakte langzaamaan leeg. Ik kreeg burn-out achtige klachten, had altijd buik- en rugpijn, een frozen shoulder, rosacea, hormonale schommelingen, ik sliep slecht, kreeg reumatische klachten, pijn in mijn gewrichten en stijfheid alom. Ik was niet meer de vrolijke opgewekte vrouw en moeder. Ook had ik geen enkel idee meer wat mijn passie was, mijn innerlijke drijfveer, mijn kracht. Eén ding wist ik zeker: ik benutte niet mijn volledige potentieel. Het moest anders. Toen hakte ik de knoop door om mijn baan op te zeggen.

Gezonde voeding & healthy choices

Ik wilde mijn energie en levenslust terug. Als vanzelf werd ik gezogen in de wereld van gezonde voeding, mind & lifestyle. Ik verslond alles op dat gebied. Binnen 2 maanden ging ik weer studeren. Ik begon met een opleiding in de orthomoleculaire voedingsleer. De kennis over de kracht van voeding die ik vergaarde, begon ik op mijzelf toe te passen. En met resultaat! Mijn darmklachten verdwenen doordat ik gezonde keuzes ging maken. Mijn energie kwam terug en ik kreeg weer zin om van alles te ondernemen.

Ik richtte mijn bedrijf Legally Healthy op en begon vooral vrouwen te helpen met de kennis die ik had opgedaan. En ik blijf mijzelf continue ontwikkelen door te investeren in opleidingen en kennis op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde (voedingsgeneeskunde).

Dit is mijn passie

Ik heb ontdekt dat het mijn grootste passie is om vrouwen te coachen het beste uit hun lijf en gezondheid te halen. Inzicht te geven in wat zij ‘over het hoofd zien’ om zich beter te gaan voelen. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook in het leven. En om uit te leggen en hun te motiveren wat zij kunnen veranderen in hun voeding & leefstijl om weer energiek en blij te zijn. Aan te reiken wat zij kunnen doen om van die vage lichamelijke en hormonale klachten af te komen. En als bijkomend voordeel af te vallen en een stralende huid te krijgen.

Ik geloof dat wanneer een vrouw in haar kracht staat, dat zij haar dromen na gaat jagen

Ik geloof dat goede voeding de basis is van een fit en energiek leven omdat voedingsstoffen eenvoudigweg de basis zijn voor leven

Ik geloof dat een positieve mindset een belangrijke bijdrage levert aan stressreductie en dus gezonder en energieker worden

Ik geloof dat gezonde keuzes voor jezelf maken het mooiste cadeau is dat je jezelf kunt geven

 • Heb je het gevoel dat je uit balans bent?
 • Heb jij regelmatig last van je buik of darmen?
 • Heb je last van wisselende energie levels?
 • Zitten jouw hormonen je altijd dwars?

Jij bent het resultaat van de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt. The good news: verander je keuzes, verander je leven.

Dare to choose healthy!

Trivia over mij

 • Ik hou van grote steden,
 • En ik geniet ook erg van de natuur
 • Ik laat altijd het laatste slokje in mijn glas zitten…Waarom? Ik weet het niet
 • Ik kan herhaaldelijk de slappe lach krijgen bij het zien van ludieke reclame spots of filmpjes
 • Toen ik klein was wilde ik schrijfster worden, of mode ontwerpster, of een eigen kledingwinkel in Parijs openen
 • Ik hou van vriendschap voor het leven
 • Ik ben niet te streng voor mijzelf. Als ik het 80% van de tijd goed doe, ben ik tevreden
 • En o ja… ik hou ook van koken 😉
 • Via mijn blogs, Instagram en Insta stories inspireer ik vrouwen om ook healthy choices te maken in food & lifestyle

Ik heb artroseklachten en had regelmatig last van ontstekingen in mijn gewrichten. Ook was ik bij vlagen zo moe dat het huilen mij nader stond dan het lachen.

Via via kwam ik bij Marièt terecht en dat bleek een gouden tip. Het fijne van Marièt vond ik haar uitgangspunt vooral niet te streng te zijn voor jezelf, maar te gaan voor 80% goed, 20% wat minder goed. Nu, een paar maanden later, voel ik me fitter en tot nu toe heb ik zo goed als geen ontstekingen meer heb gehad. Ik beveel Marièt dan ook van harte aan.

Riemke 50 (skype consult)

Wist je dat

mijn bedrijfsnaam Legally Healthy een knipoog is naar mijn verleden als jurist? Mijn Vrouwe Justitia staat voor: eerlijk, weloverwogen, humor met een goede dosis zelfspot, en de knoop doorhakken om verantwoording te nemen voor je eigen leven en gezondheid.

Opleidingen in het kort

Na de opleiding orthomoleculaire voeding heb ik de opleiding Sensi-therapie gedaan waar ik technieken heb geleerd om jouw energie weer optimaal te laten stromen in je lichaam. Hierop volgde mijn cum laude slagen voor de opleiding Medische Basiskennis. Door de opleiding tot trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman – hij heeft de hormoonbalans in Nederland jaren geleden op de kaart gezet – is mijn passie voor hormonen ontstaan. In de opleiding orthomoleculair therapeut volgens de KPNI (klinische psychische neuroimmunologie) kwam alles samen. Het immuunsysteem, de darmen, de hormonen en wat er in je hoofd gebeurt, de psyche. Inmiddels ben ik verder opgeleid tot darmtherapeut. En mijn reis gaat nog steeds verder. Ik blijf mij met grote passie ontwikkelen op het gebied van voedingsgeneeskunde & healthy lifestyle.

Een kleine greep uit cursussen en trainingen

 • “Ontlastingsonderzoek bij chronische darmklachten” Saskia van As, MGlab & Advies
 • Orthomoleculair Gewichtsmanagement bij W. Witsel en C. de Fluiter, Hamel College
 • Bloedwaardencheck Natura Foundation
 • Prikkelbare darm syndroom bij Ortho Health Foundation
 • Chronische darminflammatie in de praktijk bij Energetica Academy
 • NALFD (niet-alcoholische leververvetting) bij Energetica Academy
 • Gezonde huid bij Ortho Health Foundation
 • Overgang & Overgewicht bij Ortho Health Foundation
 • Vochtretentie & Lipoedeem bij Ortho Health Foundation
 • Folia Orthica Symposium “Voedsel en overgevoeligheid”
 • Diagnose en behandeling functionele darmproblemen bij Dr. Peter Aelbrecht
 • Fertility Congres door Re-Think
 • Masterclass Maag Lever Darmen Ortho Health Foundation
× Klik hier voor een vraag via WhatsApp