Een warme crumble is altijd een goed idee als je een hart verwarmende maaltijd nodig hebt. Om jezelf mee te verwennen in alle opzichten. A real healthy treat.

Voor deze crumble heb ik appel gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander stevig fruitsoort kiezen. Een super lekker recept van Marjolein Dubbers van de Energieke Vrouwen Academie. Het bevat gezonde plantaardige eiwitten, vetten en vezels.

Als je darmklachten hebt (veel lucht, opgeblazen gevoel, pijn) dan kan het helpen om zoveel mogelijk warme voeding te nemen. Warme voeding is letterlijk verwarmend, maar het ondersteunt je lichaam ook als je spijsvertering niet zo lekker loopt (door stress bijvoorbeeld). Het is belangrijk om dagelijks te letten op voldoende eiwit- en vetinname, de bouwstoffen voor onze hormonen.

Probeer dit recept eens!

 

Dit heb je nodig voor de appel quinoa crumble (2 pp):

 • 2 appels (of een appel en een peer, of 2 peren)
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl vanille poeder
 • 40 – 50 g amandelmeel
 • 40 – 50 g quinoa vlokken
 • 1 el pijnboompitjes (of zonnebloempitjes voor een goedkopere variant)
 • 1 el sesamzaadjes
 • 2 el MCT olie (vloeibare kokosolie) NB: Je kunt ook gewone kokosolie gebruiken en dat laten smelten.
 • 1 el honing of ahornsiroop
 • optioneel wat citroenrasp (van 1/4 citroen ongeveer)
 • wat kokosyoghurt naar smaak bij het opdienen (optioneel)

 

Zo maak je deze crumble:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appels in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitjes en sesamzaadjes even in een kleine droge koekenpan tot ze licht gaan kleuren. Meng de amandelmeel, de quinoavlokken, de citroenrasp, de pijnboompitjes en sesamzaadjes met het kaneel en de vanillepoeder goed door elkaar. Voeg 2 el MCT olie toe en nog een paar el water totdat het er een beetje kruimelig uit ziet. Verdeel dit over de appel stukjes en zet het ongeveer 20 minuten in de oven. De crumble mag een beetje bruin kleuren en knapperig zijn. Enjoy!

Voor een ander recept warme crumble check deze ook eens!

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp