Ik kan zo genieten van een warm havermout ontbijt. Zeker als ik er wat fruit in mee verwarm. Vaak gebruik ik kaneel, koekkruiden of wat curcuma om de havermout meer smaak te geven. Deze keer heb ik cashewpasta gebruikt, en dat is verassend goed uitgepakt.

 

Wat heb je nodig:

  • 40 g (glutenvrije) havermout
  • 1 1/2 el chia zaadjes
  • 200 ml amandel- of rijstemelk
  • 1 peer
  • 1 el cashewpasta
  • 2 tl kokosvet
  • 1 of 2 el zonnebloem- en / of pompoempitten (optionele topping)

 

Hoe maak je het:

Was de peer en snij in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Neem een klein pannetje en verwarm zachtjes het kokosvet. Voeg de havermout in de pan en roer goed door het kokosvet. Doe vervolgens het chiazaad, de peer en de plantaardige melk erbij. Verwarm zachtjes zodat de peer lekker warm en wat zachter wordt (ongeveer 5 minuten). Roer aan het einde 1 el cashewpasta door de pap.

Als je wat extra eiwitten eraan toe wilt voegen, dan kun je een scoop collageen erin mee verwarmen. Voeg eventueel voor de textuur wat extra plantaardige melk toe.

Enjoy!

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp