Orthomoleculair Consult en tarieven

Loop jij al langer met het idee rond dat de oorzaak van jouw klachten is op te lossen door je voeding en leefstijl te veranderen? Of heb je misschien al medicatie gekregen van de huisarts en twijfel je of je daarmee de oorzaak aanpakt?

Orthomoleculair voeding & leefstijl consult voor vrouwen

Heb jij:

 • darmklachten of regelmatig buikpijn?
 • hormonale klachten?
 • een te laag energie niveau?
 • stress/burnout
 • moeite met afvallen?
 • slaapproblemen?
 • egelmatig last van blessures?
 • andere lichamelijke klachten waar je mee loopt te sukkelen?

Loop jij al langer met het idee rond dat de oorzaak van jouw klachten is op te lossen door je voeding en leefstijl te veranderen? Of heb je misschien al medicatie gekregen van de huisarts en twijfel je of je daarmee de oorzaak aanpakt?

“Niet alleen tekorten aan voedingsstoffen maar ook chronische stress of te weinig (of te veel) beweging kan ervoor zorgen dat hormonale en andere lichaamsprocessen uit balans raken. Op den duur kan dit leiden tot gezondheidsklachten.”

En denk jij dat het mogelijk (ook) te maken heeft met voedselovergevoeligheden, hormonale veranderingen, een voedingspatroon dat niet bij jou past, de verkeerde levensstijl, gewoontes of stress?

Wil jij:

 • je weer fit en blij voelen?
 • van die fysieke klachten af?
 • vriendschap sluiten met je hormonen?
 • de hele dag energie hebben zonder dips?
 • lekker eten en toch afvallen?
 • de beste en leukste versie van jezelf worden?

Denk je nu: ‘ja dat wil ik’, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik ben Marièt Schaier, gecertificeerd orthomoleculair therapeut en trainer hormoonfactor en ik kan jou helpen bij het bereiken van je gezondheidsdoelen of -verlangens.

Vanuit de orthomoleculaire voedingsleer en leefstijlgeneeskunde kijk ik holistisch naar je lichaam: je lichaam als één geheel.

Welke symptomen hebben mogelijk dezelfde oorzaak?
Waar is er onbalans in je lichaam en wat heeft dit voor effect op het functioneren van andere organen?
Hoe is jouw omgeving, je voedingspatroon, je stress niveau, je emoties, je leefstijl en beweging?

“Ik sport veel en dacht dat ik een gezonde leefstijl had. Toch kreeg ik steeds vetvorming rondom mijn buik. Ik werd er gek van. Met de tips van Marièt zag ik na een week al verandering. Door een eenvoudige leefstijl aanpassing verdwijnt langzaamaan het vet rondom mijn buikstreek en voel ik mij weer lekkerder in mijn vel zitten. Het lijkt heel simpel maar toe nu toe had niemand mij het advies dat Marièt mij gaf, gegeven. Super fijn, veel dank Marièt”

Lucille (consult)

Mijn werkwijze

Als voorbereiding op het intakegesprek ontvang je 2 digitale vragenlijsten. Deze ontvang je beiden digitaal en stuur je mij uiterlijk 2 dagen voor onze afspraak ingevuld naar mij terug.

De vragenlijsten bevat vragen over je huidige fysieke gesteldheid en je huidige leef- en eetgewoonten. Een nulmeting van waaruit we naar jouw doelen toe gaan werken.

Aan de hand van deze vragenlijsten breng ik jouw pijnpunten en prioriteiten grafisch voor je in kaart. Deze visuele informatie zorgt ervoor dat we tijdens onze afspraak gefocust kunnen werken en snel tot de kern komen. Dat scheelt jou mooi tijd én geld. En kunnen we sneller stappen nemen richting het gewenste resultaat: meer energie en je beter voelen.

Het orthomoleculaire intake consult

Tijdens het orthomoleculaire intake consult bespreken we aan de hand van de vragenlijsten wat jouw klachten zijn. We gaan hierbij op zoek naar de oorzaak. Ook kijken we naar jouw voedings- en bewegingspatroon. Heb je last van hormonale klachten dan kunnen wij verder kijken welke hormonen uit balans zijn. Heb je darmklachten dan kunnen wij daar verder op inzoomen.

In de meeste gevallen, adviseer ik ook voedingssupplementen die ondersteunend voor jou kunnen zijn en het herstelproces kunnen versnellen.

Op basis van jouw vragen en klachten kijken we naar mogelijkheden of wensen voor aanvullende onderzoeken die jou nog meer inzichten geven. Je kunt hier bij denken aan bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek, omega-3 vetzuren test, haarmineralen test of een voedselallergie/intolerantietest.

Het eerste consult duurt 1 tot 1,5 uur.

Tarief: 125,00 inclusief btw (met samenvatting van het consult en (eerste) adviezen c.q. plan van aanpak op hoofdlijnen, met tips & tricks en nuttige bijlagen zodat je voortvarend aan de slag kunt)

Orthomoleculaire vervolgconsulten

In de vervolgconsulten bespreken we de voortgang. Waar loop je tegenaan? Merk je verbetering in je klachten? Wat kun je in de volgende fase verwachten? Door goed te monitoren hoe het met je gaat, bekijken we of het nodig is om bij te sturen in het behandelplan, of er andere of nieuwe voedingssupplementen ingezet moeten worden om het herstel te bespoedigen.

Een vervolgconsult duurt ongeveer drie kwartier tot maximaal een uur.

Pas als je ervaart dat je je beter gaat voelen door in jezelf te investeren, raak je gemotiveerd om je leefstijl blijvend aan te passen.

Vergoeding

Legally Healthy is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. De consulten worden hierdoor geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Hoeveel er wordt vergoed is afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw verzekering. Kijk voor meer informatie op www.mbog.nl. Je ontvangt van mij de factuur die je kunt indienen bij je verzekering. 

img

 

Het resultaat

Helderheid over mogelijke oorzaken van je klachten

Inzicht hoe je je voeding kunt aanpassen om je klachten aan te pakken en meer energie te krijgen

Begrip welke leefstijltips jou ondersteunen bij jouw herstel

Ik had al een lange tijd last van rare buikpijnen, opgeblazen gevoel en daardoor minder eetlust. Na mijn bezoek aan Marièt kreeg ik voedingsadviezen en een aantal supplementen. Dit heb ik opgevolgd en had na korte tijd al geen buikpijnen meer en kon weer energiek aan elke dag beginnen. Wat specifiek zo fijn is aan Marièt is dat zij zich voor het consult goed verdiept in jouw problemen waardoor ze gelijk kan beginnen met aanpakken! Het vervolg consult was telefonisch en verder kreeg ik tussendoor apjes met de vraag hoe het met mij ging zodat ze kon kijken of er eventueel aanpassingen gedaan moesten worden. Kortom, super! Bedankt Marièt

Saar 22 (consult)

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp