Veel gestelde vragen

 

1. Ik woon niet in de regio Rotterdam. Kan ik dan wel met jouw samenwerken?

 

Ja, dat kan. Het is wel prettig om het eerste intake consult bij mij in de praktijk te doen (als de Corona maatregelen dit toelaten). Vervolg consults en begeleiding kunnen ook online via video calls,  telefonisch en via email.

 

2. Ik heb een burnout (gehad). Helpt orthomoleculaire voeding bij het herstellen van een burnout?

 

Ja, voeding en de juiste voedingsstoffen zijn (naast beweging, slaap en goede gewoontes) de basis voor herstel naar meer energie.

 

3. Helpt orthomoleculaire therapie bij hormoon gerelateerde klachten?

 

Ja, dat kan zeker. Ik ben naast orthomoleculair en darmtherapeut ook trainer Hormoonfactor. Voeding is een belangrijke basis. Het kan zijn dat voedselovergevoeligheden of problemen in het spijsverteringskanaal een rol spelen bij hormonale klachten. We kijken samen niet alleen naar voeding, maar ook naar beweging, training, slaap en stress.

 

4. Ik leef al gezond wat kan ik nog uit begeleiding halen?

 

De vraag is natuurlijk “wat is gezond?”. Er is tegenwoordig zo veel (tegenstrijdige) informatie te vinden dat het vaak moeilijk is om zelf nog te weten waar je goed aan doet. Bovendien is wat voor de ene persoon gezond is, dat niet per se voor de andere persoon. Mijn ervaring leert me dat ook mensen die reeds op de goede weg zaten, vaak veel nieuwe inzichten kregen door mijn  begeleiding en het ontbrekende puzzelstukje vonden waardoor ze zich (nog) beter gingen voelen.

 

5. Als ik een orthomoleculaire en “hormoonfactor proof” leefstijl wil gaan leiden moet ik mijzelf dan van alles ontzeggen? Gezond leven betekent ook in balans zijn. Dat wil zeggen dat je af en toe mag afwijken en jezelf verwennen met iets lekkers als je daar behoefte aan hebt. Zolang je het 80% van de tijd goed doet, kan je de andere 20% met een gerust hart afwijken. Zo kan je een gezonde leefstijl ook makkelijk volhouden. Hoe meer je immers tegen jezelf zegt dat je iets niet mag, hoe meer je er naar gaat verlangen. Maar naarmate je anders gaat leven en eten, zul je merken dat je er steeds minder behoefte aan hebt om daar vanaf te wijken omdat je je er gewoonweg beter bij voelt. Als je voordat je bij mij komt veel klachten ervaart, kan het wel zo zijn dat ik je adviseer er een periode niet of zo weinig mogelijk van mijn advies af te wijken om snel verbetering te ervaren. Vanzelfsprekend stemmen wij het met elkaar af wat haalbaar is voor jou.

 

6. Als ik een orthomoleculair en hormoonfactor proof voedingsplan ga volgen, kan dan ook gewicht verliezen?

 

Het doel is geen snel, maar wel blijvend gewichtsverlies. Als je snel veel kilo’s wilt verliezen, dan moet je vaak je toevlucht nemen tot ongebalanceerde crashdiëten, die je hormonen verder uit balans brengen.  Op lange termijn kan het juist een tegenovergesteld effect hebben. Wij gaan juist door een gezonde leefstijl je stofwisseling verbeteren zodat je lichaam optimaal calorieën gaat verbranden en ga je de juiste voeding eten zodat honger en verzadiging in balans zijn en je niet gaat overeten. De principes zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven.  Je hoeft jezelf niet uit te hongeren zodat je het ook blijft volhouden. Als je hormonen in balans zijn, is je stofwisseling optimaal, zijn honger en verzadiging in balans, bruis je van energie, en zal je makkelijker spieren opbouwen en vetten verbranden. Dit alles zorgt ervoor dat je een gezond gewicht bereikt.
 Om af te vallen, moet je eerst gezond worden. Vaak vraag ik om de eerste weken juist niet op gewicht te focussen (zet die weegschaal even aan de kant) maar te focussen op gezondheid en je goed in je vel voelen. Die verbeteringen zal je meestal eerst merken en motiveren je om verder te gaan. Je gewicht volgt nadien vanzelf.

 

7. Krijg ik vast weekmenu’s mee naar huis?

Nee daar geloof ik niet in. Het is belangrijk dat je leert begrijpen hoe je gezonder kunt worden, meer energie kunt krijgen en hoe je je klachten kunt verminderen (of laten verdwijnen). Daarin schuilt de kracht van de wijze waarop ik werk. Het is niet mogelijk een one-size-fits-all dieet te schrijven. Voor jou zullen er namelijk andere aandachtspunten zijn dan voor een ander en bepaalde voedingsmiddelen zullen voor jou misschien wel geschikt zijn en voor een ander niet. Je zult ook moeten leren op je hongergevoel af te gaan (en je honger- en verzadigingsgevoel weer in balans te brengen) en de hoeveelheden te eten die bij jouw lichaam passen.
Dat is een kwestie van doorzetten en ervaren hoe het voor jou het beste werkt. Bovendien kunnen smaken verschillen. Als ik jou een week menu geef dat jou niet bevalt, is de kans groter dat je afhaakt. Er zijn zoveel mogelijkheden qua voeding dat er vast en zeker voldoende is dat jou bevalt.
Het doel van mijn persoonlijke begeleiding in het Feel healthy coaching traject is jou te coachen naar een gezonde levensstijl die je blijvend kan volhouden. Dat houdt in dat je ook na de begeleiding zonder mijn hulp verder kan. Het is een proces waarbij je zelf gaat leren wat goed voor je is en hoe je dat in je dagelijkse leven kan gaan toepassen. Het gevaar van vaste weekmenu’s is dat je deze blindelings gaat volgen en dat je hopeloos verloren bent wanneer de begeleiding stopt en je geen weekmenu’s meer krijgt.
Om jou tijdens maar ook na een coaching traject te ondersteunen plaats ik regelmatig recepten op instagram of op mijn website.

 

8. Welke resultaten kan ik verwachten?

 

De wijze waarop ik werk – orthomoleculaire therapie en de Hormoonfactor methode – leidt ertoe dat je je weer fit en energiek gaat voelen en dat je een gezond gewicht bereikt. Maar je moet er natuurlijk wel zelf mee aan de slag gaan en doorzetten. Ik geef je een persoonlijk advies en hoe beter je dit gaat volgen, hoe mooier je resultaten. De resultaten zijn dus volledig afhankelijk van jouw motivatie en inzet.

 

9. Hoe kan ik een afspraak maken?

 

Via de link hieronder kun je me direct een WhatsApp bericht sturen of je kunt me – via de Contact knop in het menu – een email sturen dat je graag een afspraak wilt maken. Je kunt mij ook bellen op 06-19448098.

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp