Wortel walnoot pannenkoekjes zijn voor mij healthy comfort food. De combi wortel, walnoot en kaneel is zoet en verwarmend. Ze zijn super makkelijk en snel om te maken. En toch een portie groenten en fruit naar binnen, met gezonde eiwitten, vetten en koolhydraten. Power pannenkoekjes!

Wat zijn de ingrediënten voor deze wortel walnoot pannenkoekjes (1 pp):

  • 75 g wortelen (of wortelrasp kant-en-klaar)
  • 90 g volkoren havermeel (speltmeel mag ook maar is niet glutenvrij)
  • 1 tl ceylon kaneel
  • 1 ei
  • 150 ml amandelmelk (of haver- of rijstmelk)
  • 6 walnoten
  • tl kokosolie om in te bakken

 

Hoe maak je het:

Snijd de wortel in plakjes en doe alle ingrediënten in de blender. Mocht je geen blender hebben dan kun je wortelrasp gebruiken. Je kunt de overige ingrediënten mixen met een garde of staafmixer en daarna de wortelrasp erdoor heen roeren. De walnoten kun hakken en door het beslag malen of roeren, maar je kunt ze er ook naderhand overheen strooien (heb ik gedaan). Verwarm zachtjes een grote koekenpan. Voeg er de kokosolie in en bak er in 1x 4 kleine pannenkoekjes van. Na ongeveer 5 minuten is de bovenkant ‘droog’ en kun je ze nog even 2 minuten aan de andere kant verwarmen.

Opties voor topping: blauwe bessen, paar walnoten, kokosrasp, eventueel een beetje honing of ahornsiroop.

 

Wist je dat:

Wortels zogenaamde onoplosbare vezels bevatten? Onoplosbare vezels zorgen voor een goede darmperistaltiek, en zijn dus extra goed als je last hebt van obstipatie. Onoplosbare vezels vind je in alles waar je flink op moet kauwen, zoals boerenkool, wortels, noten en volkoren granen (zoals de volkoren havermeel in dit recept)

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp