In de lente maak ik altijd een aantal keer een gerecht met rabarber. Ik hou van de friszure smaak. Als orthomoleculair therapeut adviseer ik altijd om zo veel mogelijk variatie in je voedingspatroon aan te brengen. Vooral een variatie aan groenten. Door een gevarieerd voedingspatroon met volop groenten, krijg je heel veel gezonde voedingsstoffen binnen.

Rabarber behoort tot groenten en wordt in ons land meestal in april, mei en juni geoogst. Omdat rabarber zuur van smaak is, heb ik een compote gemaakt van rabarber en aardbeien. Rabarber leent zich heel goed om aan calcium rijke yoghurt toegevoegd te worden.

 

Wat heb je nodig voor de rabarber aardbei compote (2pp):

  • 150 g rabarber
  • 150 g aardbeien
  • optioneel 1 el agave siroop (als je het te zuur vindt)

 

Hoe maak je de rabarber aardbei compote:

Was de rabarber en de aardbeien. Snijd de harde onderkant van de rabarber en snijd de steel in kleine stukjes. Het rode deel van de steel is het zoetst. Doe de rabarber met 3 el water in een pannetje en kook zacht in 15 minuten met deksel op de pan. Voeg daarna de aardbeien toe (5 minuten) totdat ze zacht zijn. Haal het pannetje van het vuur en prak alles goed door elkaar en laat afkoelen in de koelkast. Proef de volgende dag (of zodra het afgekoeld is) of je het nog te zuur vindt. Ik hou van de friszure smaak, maar als jij de compote iets zoeter wilt kun je er een kleine el agave siroop doorroeren.

Doe kokosyoghurt (ik heb de Griekse variant van Abbot Kinneys gebruikt), of een biologische zure yoghurt naturel in een kom of glas. En meng dit met een paar el rabarber aardbei compote. Heerlijk met een paar verse aardbeien als topping.

 

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp