Ik maak regelmatig een ontbijt met chia zaadjes. Chia ontbijtjes zijn niet alleen super gezond, ze zijn ook easy om te maken als je een drukke ochtend hebt. Je maakt het de avond ervoor en zet het in de koelkast. Klaar ben je. Ben jij ook team ‘snel en gezond’?

Nog even iets over die chiazaadjes hè. Ze bevatten onder meer eiwitten van zeer goede kwaliteit en remmen daardoor ook je hongergevoel. Ook zijn ze heel vezelrijk. Ze kunnen wel 10x hun gewicht aan vocht opnemen. Daardoor is een chia pudding ook snel klaar. Door de grote hoeveelheid vezels verbetert je darmfunctie en kan een veelvoorkomende klacht als obstipatie afnemen. En natuurlijk niet te vergeten de omega-3 vetzuren in de plantaardige vorm (omega-3 is o.a. ontstekingsremmend en goed voor je hersenen). Om je lichaam gebruik te laten maken van deze goede vetzuren moet je de chiazaadjes wel malen voordat je ze gebruikt.

Dusss een ontbijtje om gezond en blij van te worden.

 

Wat heb je nodig voor deze golden chia pudding:

  • 250 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld rijste- of amandelmelk)
  • 1 banaan
  • 5 el chia zaad
  • 1 tl Gucot golden spices mix
  • Abbot Kinneys kokosyoghurt
  • handje rood en blauw fruit
  • (In plaats van 1 tl Gucot golden spices mix kun je ook gebruiken: 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl gember, 1/2 tl  kaneel)

 

Hoe maak je deze golden chia pudding:

Voeg de banaan, de chia zaadjes en 1 tl Gucot golden spices mix toe aan de plantaardige melk en mix in een blender of met de staafmixer. Laat minstens 15 minuten opstijven in de koelkast. Voeg als topping wat rood en blauw fruit toe, en eventueel 2 el Abbot Kinney kokosyoghurt. Een power maaltijd 🤩

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp