Deze quinoa groenten omelet zit bomvol voedingsstoffen. Ik mijn praktijk zie ik vaak dat vrouwen te weinig eiwitten in hun voedingspatroon hebben. Eiwitten, ook wel proteïnen genaamd, zijn opgebouwd uit aminozuren. Ons lichaam kan van aminozuren o.a. weefsels, afweerstoffen, enzymen, hormonen en neurotransmitters maken. Denk bijvoorbeeld aan aminozuren om schildklierhormonen aan te maken. Of aminozuren voor de aanmaak van dopamine en serotonine, 2 neurotransmitters die onze stemming positief beïnvloeden.

Om je aminozuren pool aan te vullen, heb ik deze heerlijke quinoa groenten omelet in petto. Niet alleen de eieren bevatten een uitstekend aminozuren profiel, ook de quinoa. Quinoa is een echte hoogvlieger qua eiwitten, maar ook qua vezels, B-vitaminen en mineralen. Door quinoa aan dit gerecht toe te voegen is het een volwaardige maaltijd geworden. Heb je burn-out achtige klachten? Dan is dit een ontbijt voor jou. Als lunch gerecht is het natuurlijk ook een aanrader.

Wat heb je nodig voor deze quinoa groenten omelet (1 pp):

 • 60 g quinoa
 • 2 bio eieren
 • 50 g wortelrasp (van winterpeen of kant-en-klaar)
 • 3 flinke kastanje champignons
 • 1 prei
 • 2 bosui
 • peterselie
 • p&z
 • snuf chilipoeder
 • 60 ml amandelmelk (of rijste- of havermelk)
 • 1 el zwarte sesamzaadjes
 • kokosvet of roomboter om in te bakken

Hoe maak je de quinoa groenten omelet?

Kook 60 g quinoa in 120 ml gekookt water (10 minuten) met deksel op de pan. Ik had wat quinoa over van de avond ervoor dus die heb ik hiervoor gebruikt. Rasp 50 tot 60 g winterpeen (of kant-en-klare wortelrasp mag ook). Wrijf 3 flinke kastanje champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de prei en de 2 bosuitjes in dunne ringen. Hak verse platte peterselie klein.

Kluts 2 eieren met p&z, een snuf chilipoeder, 1 el gehakte peterselie en 60 g amandelmelk. Doe een beetje roomboter (of kokosvet) in een koekenpannetje en bak de groenten met een beetje p&z zachtjes (ongeveer 5 minuten). Als de quinoa klaar is, meng dit door het eiermengsel. Voeg daarna het groentenmengsel toe en roer goed door elkaar. Bak er in een minuut of 5 a 10 op niet te hoog vuur een omelet van.

Ik heb er tot slot nog wat rucola, veldsla, wat rauwe bosui en 1 el zwarte sesamzaadjes over gestrooid.

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp