Dit is een makkelijk te bereiden lunch met mooie vetten en eiwitten. Eigenlijk een ‘keto’ lunch. ‘Keto’ is een populair begrip geworden. Een ketogeen dieet bevat extreem weinig koolhydraten en extreem veel vetten. Dit in combinatie met een gemiddelde hoeveelheid eiwitten. Het keto-dieet is de nieuwste dieetrage overgewaaid uit de US, en is vooral bedoeld om snel af te vallen of van diabetes type 2 af te komen.

Ik ben geen aanhanger van een ketogeen dieet omdat in de meeste keto-recepten veel te weinig groenten zitten. Vooral de vezels uit groenten zorgen voor een gezonde darmflora, en daardoor ook voor een goede hormonale balans. Natuurlijk wel aangevuld met goede vetten en eiwitten.

Wel ben ik voorstander om koolhydraten – in de vorm van pasta, rijst, brood etc. – fors te verminderen. Vrouwen gaan zich echt veel en veel beter voelen als ze een groot deel van de koolhydraten gaan schrappen.

Het allergrootste voordeel hiervan is dat ons lichaam veel minder insuline hoeft aan te maken en we hierdoor een stabielere bloedglucose krijgen. Een stabiele bloedglucosespiegel bevordert insulinegevoeligheid en voorkomt daarmee diabetes 2 en overgewicht. Het heeft een positieve impact op hart-en bloedvaten, het zorgt voor een versterking van het immuunsysteem, gaat chronische ziektes tegen en remt veroudering af. Om maar wat te noemen. De voordelen zijn enorm.

Af en toe een keto recept is prima!

Bereiding avocado garnaaltjes zeekraal:

Ik ga uit van 1 avocado per persoon. 75 g garnaaltjes, een handje zeekraal. Voor dit gerecht heb ik een simpele vinaigrette gemaakt met 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 3 el olijfolie extra vierge, wat peper. De zeekraal geeft een lekkere zoute bite. Leuk ook als voorafje als je visite hebt.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp