Ik vind het heerlijk om af en toe de dag te beginnen met een kom probiotische natuurlijke yoghurt of kefir. Je kunt het gezonde effect van een goede natuurlijke yoghurt versterken door af te wisselen met de toppings.
Yoghurt valt overigens niet bij iedereen goed. Gemerkt of ongemerkt kun je overgevoelig (geworden) zijn voor de caseïne (eiwit) in yoghurt. Het kan ook zijn dat je het enzym lactase niet voldoende aanmaakt zodat je de lactose niet goed kunt verteren. Je kunt daar dan darmklachten van krijgen (zoals opgeblazen gevoel, kramp, winderig, slijm in de keel).
Als je denkt dat je last hebt van koezuivel, probeer dan een plantaardig alternatief. De plantaardige yoghurts van het merk Abbot Kinneys zijn erg goed.
Hoe maak je deze pitten zaden crunch
- 50 g pompoen-, zonnebloem en pijnboompitten (gemengd)
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 tl sesamolie
- 1 tl honing
Rooster de pitten en sesamzaadjes in 1 tl sesamolie zachtjes in een koekenpannetje. Roer er 1 tl honing door en verwarm nog even. Je kunt het nu over je yoghurt strooien met wat vers fruit.
Weet je dat
Deze zaden en pitten crunch zink, vitamine E en selenium bevat die je hormoonbalans ondersteunen?