Heb je last van een combinatie van psychische en fysieke klachten in de tweede helft van je cyclus? Denk aan stemmingswisselingen, pijnlijke borsten, prikkelbaarheid. Zet dan in de laatste week voor je menstruatie regelmatig wortel en bietjes op het menu. Dan ondersteun je je lever bij de detoxificatie van gebruikt oestrogeen. Sowieso is het in de basis belangrijk om minstens 400-500 gram groenten per dag te eten om je hormonen in balans te brengen.

Deze salade staat in ieder geval in 5 minuten op tafel. Ik heb namelijk kant-en-klare zakjes geraspte wortel en bietjes gebruikt.

Benodigdheden voor deze salade:

  • een hand wortel rasp
  • een hand bieten rasp
  • een klein handje kiemgroenten (ik heb gemengde milde kiemgroenten van de AH gebruikt) (alfalfa kan ook)
  • 4 radijsjes in dunne plakjes en daarna in reepjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in dunne schijfjes
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 6 walnoten in grove stukken gehakt
  • olijfolie
  • appel(cider)azijn
  • peper en zout

Meng de wortel, bietjes, gesneden bleekselderij en gesneden radijs goed door elkaar. Hak de walnoten grof en strooi ze erover heen. Brokkel de geitenkaas erover. Sprenkel een royale scheut olijfolie er over, en wat appel(cider) azijn naar smaak. Breng op smaak met wat zout & peper.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp