Dit is zo’n salade die eenvoudig is te maken en super lekker is. Je kunt het als salade tijdens de lunch eten, maar het is ook top als side dish bij een zomerse BBQ avond.

Benodigdheden voor de courgette tomaat basilicum salade:

  • 1/2 courgette
  • 8 kleine bio tomaatjes
  • verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten (even roosteren in droge koekenpan)
  • Peccorino kaas (of Parmezaan)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn (ik heb voor deze salade wat balsamico cremissimo gebruikt)
  • 1 tl honing

Snijd de courgette in dunne plakjes. Leg mooi op een plat bord. Snijd de tomaatjes in 4 stukjes en strooi over de courgette. Bak de pijnboompitjes in de koekenpan totdat ze licht bruin gaan kleuren. Verdeel over de salade. Maak een dressing van de balsamico, de honing en de olijfolie. Meng goed en verdeel over de salade.  Doe een klein handje verse basilicum blaadjes erover. Rasp wat peccorino of parmezaan erover.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp