Dit recept voor kidney- en witte bonen tonijn salade is er zo één die je kunt maken als je wat potten bonen en blikjes tonijn op voorraad hebt. Ik zorg eigenlijk altijd dat ik in mijn voorraadkast een aantal lang houdbare producten heb staan. Denk aan bonen, blikjes zalm of tonijn, sardines of ansjovis, noten, zaden en pitten.
Love yourself enough to live a healthy lifestyle. Met een beetje creativiteit, kun je snel iets voedzaams en gezonds maken.
♥ Benodigdheden (2pp)
- 1 blik biologische kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik biologische witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 tot 2 el verse citroensap naar smaak
- rasp van verse citroen naar smaak
- verse basilicum (ongeveer 15 blaadjes) fijn gesneden
- halve kleine rode ui, heel fijn gesneden
- 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- versgemalen zwarte peper
- kleine el gedroogde oregano
- flinke scheut olijfolie
- 15 zwarte olijven zonder pit, fijn gesneden
- evt. nog een snuf himalaya zout
Deze salade is super om mee te nemen als lunch. Als je hem de avond van tevoren maakt, kan de smaak ook nog eens goed intrekken.