Consult

Waar ik jou bij kan helpen

Heb jij last van je darmen, hormonale klachten, ben je vermoeid, heb je een slechte huid, of heb je last van andere lichamelijke klachten? Denk jij dat het mogelijk (ook) te maken heeft met voedselovergevoeligheden, hormonen, een verkeerd voedingspatroon, de verkeerde levensstijl, stress? Dan kan ik jou helpen.

Soms loop je voor je gevoel al te lang met klachten rond die je voor lief neemt of waarvoor je van de huisarts misschien zelfs medicatie hebt gekregen. Toch kan het gaan knagen of je niet ook Zelf iets kunt gaan doen om jouw gezondheid te verbeteren of te herstellen. Maar waar begin je?

Ik kan jou helpen door inzicht te geven hoe jij jouw voedings- en levensstijl kunt aanpassen waardoor jij je hormonen in balans kunt brengen en je kunt werken aan een optimale gezondheid vol energie en gezonde darmen.

Klachten ontstaan door onbalans

Het hebben van bepaalde klachten is een indicatie dat er onbalans is in je lichaam. Onbalans kan veroorzaakt worden door allerlei omstandigheden zoals:

  • een tekort aan belangrijke voedingsstoffen (door slechte darmfunctie)
  • allergieën of intoleranties voor bepaalde stoffen
  • stress
  • onbalans in de hormoonhuishouding

Mijn werkwijze

Ik streef ernaar in te grijpen in de oorzaken van de klachten en niet op de symptomen, en daardoor een beroep te doen op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Mijn werkwijze is gebaseerd op het inzetten mijn kennis over de orthomoleculaire geneeskunde, de werking van je hormonen (gecertificeerd trainer hormoonfactor), en de Sensi®-therapie. Ik ben gecertificeerd orthomoleculair therapeut.

Ik gebruik tijdens een consult tevens de biosensor als meetinstrument. Deze gebruik ik om prioriteiten te bepalen; of bepaalde voedselovergevoeligheden een rol spelen; of tijdelijke suppletie van voedingssupplementen ondersteunend kunnen zijn; hoe jij jouw voedingspatroon kunt aanpassen; en of ook een bepaalde behandeling ondersteunend kan zijn om jouw lichaam weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Consult: wat houdt dit in?

Voorafgaand aan het consult stuur ik jou een digitale vragenlijst met 230 vragen over leefstijl, klachten en gezondheid die je in ongeveer 20 minuten kunt maken. Daarnaast stuur ik een korte vragenlijst waarop jij onder andere kunt aangeven wat jouw beweegredenen zijn om met mij een afspraak te maken. Hierdoor heb ik een eerste indruk van hoe jij je voelt en wat jij ervaart. De antwoorden zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen of om een medisch dossier of – onderzoek weer te geven.

Tijdens het intake consult gaan wij dieper in op de klachten waar jij het meeste last van hebt en proberen wij samen te achterhalen wanneer deze klachten begonnen zijn. Ook gaan wij samen kijken naar jouw huidige voedingspatroon. Op basis van deze informatie kan ik uitleggen wat er gebeurt in jouw lichaam en waarom bepaalde klachten met elkaar samen hangen. Je gaat inzien hoe groot de invloed van hormonen is op hoe jij je voelt.

Pas als je begrijpt wat er gebeurt en wat je zelf kunt doen, raak je gemotiveerd om je leefstijl aan te passen.

Ik bekijk tijdens ieder consult waar jouw prioriteiten liggen. Dit kan zijn: het aanpassen van jouw voedingspatroon; jouw leefstijl; en eventueel het tijdelijk gebruik van aanvullende supplementen. Samen gaan wij een plan van aanpak maken om de aanpassingen te implementeren in jouw leven. In de meeste gevallen veranderen wij dit geleidelijk. Door soms kleine aanpassingen voel je al snel verbeteringen en ben je gemotiveerd om verder te gaan en om een nieuwe levensstijl te implementeren.

De juiste voeding, de juiste manier van bewegen/trainen en het minimaliseren van stress zijn cruciaal voor je gezondheid en hoe jij je elke dag voelt.

Laat mij je helpen met jouw klachten

Tarief

Een intake consult bedraagt Euro 92,50 (inclusief BTW)

Een vervolg consult bedraagt Euro 67,50 (inclusief BTW).