Deze vega frittata met asperges en doperwten zit bomvol goede eiwitten, vetten, vezels en voedingstoffen. Het is bovendien een makkelijke en overheerlijke lunch. De basis bij een frittata is ei, en eigenlijk kun je naar hartelust variëren met leftovers of groenten en kruiden die je in huis hebt.

 

Voor deze frittata asperges en doperwten heb je nodig (2pp):

  • 200 g doperwten (vers of diepvries)
  • Aspergetips (100 g)
  • 80 g Parmezaanse kaas (of Peccorino = Italiaanse schapenkaas)
  • 6 eieren
  • 3 el fijngehakte verse peterselie
  • 3 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte munt
  • 3 el kokosolie om in te bakken

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180 graden. Gebruik een koekenpan die in de oven kan. Je kunt de frittata ook zachtjes garen in de koekenpan met een deksel erop (ik leg meestal 2 pollepels aan weerszijden over de pan en leg daar een deksel overheen zodat er nog wel lucht bij kan).

Snijd de verse peterselie, dille en munt fijn. Laat de doperwten ontdooien indien je diepvries doperwten gebruikt. Spoel de aspergetips af met water. Rasp de kaas. Doe de 6 eieren in een kom een kluts ze los. Voeg de doperwten, de geraspte kaas en de gesneden kruiden toe. Breng op smaak met peper.

Doe de koekenpan op middelhoog vuur en smelt 3 el kokosolie in de pan. Roerbak de aspergetips 2 minuten. Voeg het eimengsel toe en verdeel de doperwten en aspergetips toe en bak het nog een minuut of 2 op middelhoog vuur. Zet de pan in het midden van de oven en bak de frittata in 10-15 minuten.

Bij het opdienen kun je er nog wat verse kaas over raspen en evt. wat peper. Eet smakelijk.

NB: Hij smaakt ook heerlijk afgekoeld. Dus een prima optie om de volgende dag mee te nemen naar je werk.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp