De populaire Indische soep dahl is op basis van rode linzen. Deze rode linzensoep met kokos is een heerlijke voedzame soep en bovendien een healthy choice voor je dikke darm bacteriën. Het bevat namelijk ook prebiotische voedingsstoffen. Dit zijn voedingsstoffen die je darm bacteriën helpen om stofjes te produceren (korte keten vetzuren) die zorgen voor gezonde darmcellen en een betere spijsvertering.

De vele vezels, complexe koolhydraten en eiwitten in deze linzensoep  zorgen ervoor dat je vele uren verzadigd bent.

 

Wat heb je nodig voor deze rode linzensoep met kokos (4 pp):

 • 500 g rode linzen (of rode splitlinzen)
 • 1 pot bio passata tomatensaus (690 g)
 • 2 witte uien
 • 4 knoflooktenen
 • 1 grote verse rode peper (15 cm)
 • 4tl kerrie
 • 2tl koriander
 • 3tl komijn
 • 1tl kurkuma
 • 2 groenten bouillonblokjes
 • 1 liter water (of evt. meer als je de soep dunner wilt)
 • 1 blik kokosmelk (4oo ml)
 • 3 el kokosolie

 

Hoe maak je het:

Hak de ui, de knoflook en de rode peper fijn. Verwarm de pan op middelhoog vuur en verhit 3 el kokosolie. Voeg de uisnippers toe en bak ze glazig in een paar minuten. Voeg de rode peper, knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de overige kruiden toe en roer goed door. Voeg daarna de linzen en de passata toe en meng door elkaar. Doe vervolgens 1 liter kruidenbouillon erbij en het blik kokosmelk. Breng aan de kook. Roer steeds even zachtjes door de soep terwijl de linzen garen.

Je kunt eventueel nog wat extra kokend water toevoegen als je de soep iets te droog vindt worden. Na een minuut of 10 zijn rode split linzen gaar (als je gewone rode linzen gebruikt zal de kooktijd iets langer zijn). De soep hoort wel lekker dik te zijn. Breng de soep nog op smaak met peper en zout als je dit lekker vindt en top af met verse koriander.

 

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp