Ben je op zoek naar een gezonde en voedzame soep? Probeer dan eens deze courgette doperwten soep. Het is een volwaardige maaltijd en is super snel en makkelijk om te maken. Daar hou ik van.
Wat heb je nodig voor deze courgette doperwten soep (4/5 personen)?
- 400 g (diepvries)doperwten
- 3 courgettes
- 2 flinke sjalotten
- 2 knoflooktenen
- 1 el kokosolie (of olijfolie)
- een handje verse basilicum
- 1,2 liter groente bouillon
- Voor extra eiwitten en vulling: wat feta
Hoe maak je deze soep:
Kook 1,2 liter water in de waterkoker. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Snij de courgettes in blokjes. Zet een pan op gemiddeld vuur. Voeg 1 el kokosolie (of olijfolie) toe en bak de sjalotjes glazig in 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de courgette blokjes en de doperwten toe en giet de bouillon erbij. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Gooi in de laatste minuut een handje gesneden basilicum blaadjes toe. Laat de soep wat afkoelen en mix grof met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en wat zout en wat basilicum. Optioneel kun je nog zo’n 25 g feta blokjes per kom toevoegen.
Wist je dat?
Erwten heel eiwit- en vezelrijk zijn? Ze ondersteunen ook nog eens onze lever bij vele opbouw- en afbraakprocessen, en ze stimuleren de stoelgang.
Naar een recept van Sandra Bekkari.