Er zijn van die momenten dat je behoefte hebt aan warm healthy comfort food. Deze gebakken havermout met peer uit de oven is er zo eentje. Als je wat meer tijd hebt in de ochtend, of thuis aan het werk bent, is dit de perfect choice. Het is makkelijk om te maken, maar deze treat moet een half uurtje in de oven.

Wat heb je nodig voor gebakken havermout met peer:

 

  • 40 g (glutenvrije) havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el MCT kokosolie (vloeibare kokosolie)
  • 1 el ┼╝aden, pitten, dadel mix van AH (je kunt in plaats daarvan 1 el rozijnen, pompoen-/zonnebloempitten gebruiken)
  • een 1/2 grote peer (of 1 kleine peer)

 

Hoe maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snij de peer in blokjes en bewaar drie schijfjes om erop te leggen. Meng alle ingredi├źnten door elkaar en egaliseer. Leg de drie plakjes peer erop. Zet het ongeveer 25-30 minuten in de oven. Strooi er wat kaneel op, eventueel een paar amandelen, en voor de zoetekauw nog een beetje honing.

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp