Deze geroosterde spelt zuurdesem boterham met pompoen pesto is ve-ruk-ke-lijk. Comfort food, verzadigend en verwarmend. En gezond. Heerlijk om te maken op een herfstige dag. De geroosterde pompoen kun je ook een dag van tevoren bereiden.

 

Wat heb je nodig voor zuurdesem met geroosterde pompoen pesto (2 pp):

 

  • een bio pompoen (1/4)
  • humus (zelf gemaakt of een goede kant-en-klaar)
  • pesto (vers of een verse kant-en-klaar)
  • 1/2 granaatappel
  • p & z, chilipoeder
  • olijfolie

 

Hoe maak je dit recept met geroosterde pompoen:

 

Verwarm de oven op 200 graden C. Was de pompoen en snijd er 1/4 deel uit. Snijd de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm en haal de pitten eruit. Leg de stukken pompoen in een licht geoliede ovenschaal, of leg ze op de bakpapier op een ovenplaat. Smeer ze voorzichtig in met wat olijfolie, en strooi er wat peper, zout en chilipoeder over. Schuif 15-20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Laat wat afkoelen. Snijd de granaatappel doormidden. Leg met de platte kant op een snijplank en klop de pitjes eruit met een lepel. Je kunt tegenwoordig ook wel in supermarkten of groentewinkels verse granaatappel pitjes kopen als je van makkelijk en snel houdt.

Rooster een spelt zuurdesem boterham (of een glutenvrije variant zoals YAM desem). Besmeer de boterham rijkelijk met humus. Verdeel er 2 stukken pompoen over. Smeer er wat pesto overheen, en 1 el granaatappelpitjes.

Tip: ik heb de hele pompoen in stukken gesneden en geroosterd. Van het restant heb ik de volgende dag een pompoen salade gemaakt.

 

Pompoen is gezond

 

Het zit boordevol vitamine C en ondersteunt je immuunsysteem. Het bevat ook zogenaamde carotenen die bijdragen een een gave gladde huid. Pompoen is ook een goede keuze als je wat wilt afvallen omdat het veel vezels bevat en weinig calorieën. Voeg er nog wat geroosterde pompoenpitten (rijk aan zink en tryptofaan) aan toe en je creëert een maaltijd dat goed is voor je darmen, je hormonen en een goed humeur.

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp