Witlof kan prima rauw gegeten worden en is een mooie aanvulling op een groene salade. Een salade met rauwe witlof is niet alleen heerlijk fris maar ook nog eens super gezond. Witlof smaakt een beetje bitter, maar juist deze bitterstoffen helpen onze spijsvertering. Bitterstoffen bevorderen namelijk de uitscheiding van maagzuur en gal (door de lever). Ook steunen deze stoffen de werking van de lever. Een goede leverwerking speelt o.a. een belangrijke rol in onze hormoonhuishouding. Hoe bitterder de witlof hoe sterker de medicinale werking.

Deze salade smaakt echt top door de combinatie van het bitter uit de witlof en rucola, en de frisse smaak van  appel en munt.

Wat heb je nodig voor deze salade (1 pp als maaltijd of 2 pp als bijgerecht):

  • 2 stronkjes witlof
  • hand rucola
  • 10-15 middelgrote blaadjes verse munt
  • 50-60 g (gerookte) feta
  • 3/4 appel (granny smith)

Voor de dressing:

  • 1 el witte balsamico azijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie extra vierge

 

Hoe maak je deze witlof appel munt salade:

Snijd de witlof in dunne reepjes en spoel samen met de rucola af met koud water. Was en snijd 3/4 van de granny smith appel in blokjes. Scheur de munt blaadjes in kleine stukjes. Meng alles goed door elkaar en brokkel de feta kaas erover.

Maak de dressing. Meng de azijn, mosterd en honing goed door elkaar. Voeg al roerend de olijfolie toe. Klop de dressing goed op met een lepel. Voeg eventueel nog wat peper toe. Meng door de salade.

Eet smakelijk.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp