Koolrabi is eigenlijk een nieuwe ontdekking voor mij. Het is super fris en knapperig om een salade van te maken. Vooral in de lente en de zomer. Ik hoor regelmatig in mijn praktijk dat vrouwen het lastig vinden om broodmaaltijden te vervangen voor een salade. Ze missen dan onder andere het ‘knisperen’ van knapperige crackers en broodjes. Well, try this salad!

 

Wat heb je nodig voor deze koolrabi appel salade (1pp):

 • 1/2 koolrabi
 • 1 granny smith appel
 • 2 el rozijnen
 • 2 el pijnboompitten

 

Wat heb je nodig voor de dressing:

 • sap van 1/2 limoen
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 1 tl honing
 • 1 el verse munt
 • peper en zout

 

Hoe maak je het:

Schil de koolrabi en snijd de helft in plakken van 1 cm dik. Was de appel en snijd in kleine blokjes. Bak de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan. Doe alle ingrediƫnten door elkaar en meng goed. Maak de dressing met 1 el limoensap, 2 el olijfolie, 1 tl honing, wat peper en zout. Hak wat muntblaadjes fijn zodat je ongeveer 1 volle el hebt. Mix de dressing goed met een lepel en vermeng met de salade.

 

Wist je dat:

 • Koolrabi – in tegenstelling tot koolraap – een kool is die boven de grond groeit?
 • Koolrabi rijk is aan vitamine C, kalium, magnesium en calcium?
 • Koolrabi je immuunsysteem versterkt, en helpt als je last hebt van bloedsuikerschommelingen
× Klik hier voor een vraag via WhatsApp