Salades met watermeloen zijn altijd de ultieme zomer salades voor op het strand, bij een BBQ of als verfrissende lunch. In ieder geval als de zon volop schijnt. Watermeloen is een perfect match met feta. Het recept van deze salade komt uit het boek Plenty van Ottolenghi. Super simpel maar een echte aanrader!

Watermeloen feta salade 2 personen:

  • 350 g koude watermeloen
  • 150 g feta
  • verse basilicum blaadjes
  • 1/4 of 1/2 kleine rode ui in hele dunne ringetjes
  • olijfolie en evt. nog wat grofgemalen peper

 

Snijd de watermeloen in gelijke plakken. Snijd het vruchtvlees eruit en maak er mooie stukjes van. Snijd de feta in kleine blokjes en de kleine rode ui in dunne ringetjes. Verdeel alles mooi op een bord of schaal en sprenkel er wat olijfolie over. Lekker met wat gemalen peper.

Weetje:

Watermeloen bestaat voor het grootste deel uit water, waardoor deze vrucht het snelst verteert van alle fruit. Het is daarom beter om meloen niet na een maaltijd te eten, maar vooraf.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp