Deze salade met zalm en avocado is altijd een makkelijke en voedzame salade. Ideaal ook als je gasten hebt, en je wilt niet al te lang in de keuken staan. Binnen 10 minuten ben je klaar en zet je een mooie salade op tafel. De salade is licht, maar ook vullend door de goede eiwit- en vetbronnen.

Wat heb je nodig voor deze salade wilde zalm en avocado (2 pp):

  • Een zak gemengde salade met rucola en veldsla (100 g)
  • 100 g wilde gerookte zalm
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 1 avocado in plakken gesneden
  • 4 radijsjes in plakjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 el pijnboompitjes (zachtjes verwarmd in droge koekenpan)

Voor de vinaigrette dressing heb je nodig:

  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie extra vierge

 

Hoe maak je deze salade wilde zalm en avocado:

Was de salade en draai ‘droog’ in een salade vergiet. Verdeel dit over een schaal. Snijd de avocado door de helft, ontpit deze en haal met een lepel beide helften eruit. Draai ze met de platte kant op de snijplank en snij de avocado in dunne plakken en verdeel de plakken over de sla. Scheur de gerookte wilde zalm in stukjes en verdeel erover. Strooi vervolgens de dun gesneden bosuitjes, de plakjes radijs, een 1el kappertjes en 2 el geroosterde pijnboom pitten erover.

Ben je een grote eter of heb je meer eiwitten en vetten nodig? Dan kun je de hoeveelheid zalm en avocado wat verhogen.

Maak de dressing. Mix eerst de azijn, mosterd en honing heel goed. Voeg daarna al roerend de olijfolie toe. Doe de dressing over de salade et voilĂ  je kunt voor de dag komen.

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp