Ik hou van makkelijk te bereiden maaltijd salades. Deze salade met makreel bieten en appel is er ook weer zo één die altijd goed is. De ingrediënten zijn wat langer houdbaar en kun je dan makkelijk maken als je even geen inspiratie hebt, maar wel een gezonde lunch wilt maken.

 

Wat heb je nodig voor deze salade makreel bieten en appel (1pp):

  • 70-100 g gerookte makreel
  • 75 gemengde groene sla
  • 1/2 appel
  • 2 (of 3) voorgekookte bio bietjes
  • 1 el zonnebloempitten
  • verse peterselie

 

Voor de dressing heb je nodig:

  • sap van een 1/2 sinaasappel
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • wat peper naar smaak
  • evt. 1 tl mosterd

 

Hoe maak je deze salade van makreel bieten en appel:

Was en droog de sla. Snijd de bieten in dunne plakken. Snijd de halve appel in dunne plakken (als je last hebt van een zwakke spijsvertering verwarm de appel dan zachtjes in een koekenpannetje met 1 el kokosolie).  Rooster de zonnebloempitten even in een droge koekenpan. Snijd wat peterselie fijn.

Verdeel alles over je bord. Maak de dressing en druppel erover. Eet smakelijk.

Wil je de salade nog iets frisser maken dan kun je de sinaasappel ook raspen en de rasp door ook door de dressing roeren. Je moet de sinaasappel wel eerst goed wassen en schoonmaken dan (en het liefst een biologische gebruiken).

 

Wist je dat?

Bieten super gezond zijn. Ze zitten bomvol vitaminen en mineralen die je lever helpen met ontgiften en bevatten stoffen die een bloeddrukverlagende werking kunnen hebben. Heb jij last van bieten? Dan kan het zijn dat het bij jou een histamine reactie uitlokt.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp