Een uitsmijter met groenten is altijd een gezonde keuze. Je maakt in een handomdraai een volwaardige maaltijd met gezonde eiwitten en vetten, en vezels door de toegevoegde groenten. Deze uitsmijter heeft een lekkere ‘kick’ door de toegevoegde verse gember. Hou je daar niet van, of kies je liever andere groenten? Varieer naar hartelust!

Wat heb je nodig voor deze uitsmijter met groenten (2pp):

 • 4 grote eieren of 5 kleine
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 cm verse gember
 • 1 stengel bleekselderij
 • 4 bospeentjes
 • 4 kastanje champignons
 • 1 tl kurkuma
 • verse peterselie
 • p & z
 • 1 el kokosvet

 

Hoe maak je deze uitsmijter met groenten:

Doe de eieren in een kom en kluts ze los. Voeg een flinke snuf zout en peper toe, 1 teentje fijngesneden knoflook en 1 tl kurkuma. Roer goed door en proef of er nog wat extra kurkuma toegevoegd kan worden. Rasp de gember (1/2 el). Snijd de bleekselderij en de worteltjes in hele dunne plakjes. Snijd de champignons in plakken en de ui in halve ringen.

Verwarm een koekenpan en voeg 1 el kokosvet toe. Voeg de geklutste eieren in de pan en verdeel de ui en de groenten erover. Zet het vuur laag en verwarm de uitsmijter totdat deze los in de pan komt te liggen. Draai voorzichtig om (ik gebruik meestal een deksel van een grote pan om de uitsmijter netjes om te draaien) en laat nog een minuut of 4 zachtjes bakken aan de andere kant.

Snijd de uitsmijter in 4 stukken. Strooi er wat fijn gehakte peterselie overheen en eventueel nog wat peper en zout naar smaak.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp