Absoluut een aanrader deze Thaise garnalen kokossoep! Licht pittig door de chili en tabasco. Lekker romig door de kokosmelk. De Thaise smaken door de verse limoensap, vissaus en koriander. Om er een echte maaltijd soep van te maken, kun je wat zilvervliesrijst toevoegen of wat rijstnoedels. Je hebt echt in een handomdraai een heerlijke maaltijdsoep.

 

Wat heb je nodig voor de Thaise garnalen kokossoep 2pp:

  • 500 ml kippenbouillon (ik heb deze keer een pot kippenbouillon – chicken bone broth – van de ‘kleinste soepfabriek’ gebruikt en nog 100 ml extra water toegevoegd)
  • 100 ml kokosmelk
  • 10 in 4 of 6 stukken gesneden kastanje champignons
  • 200 g garnalen
  • 2 el vissaus
  • sap van 1/2 limoen
  • tabasco naar smaak
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • werk af met wat chilipoeder en verse koriander

 

Hoe maak je de Thaise garnalen kokossoep:

Bereid 500 kippenbouillon voor met 1 blokje kippenbouillon of gebruik een pot chick bone broth van de ‘kleinste soepfabriek’ (= te koop bij AH). Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd in 4 of 6 stukken. Voeg de paddenstoelen aan de bouillon toe. Voeg de kokosmelk, het sap van de limoen, de vissaus, de komijn, en tabasco toe (ongeveer 10 druppels). Roer goed door. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de garnalen toe. Verwarm goed door en breng verder op smaak. Werk af met wat chilipoeder en de verse koriander.

Eet smakelijk.

Weet je:

Deze kleine, ronde, roze zeedieren vullen je echt door hun hoge prote├»ne gehalte, en onderdrukken daardoor je verlangen naar tussendoortjes. Het beste is scharrel- of wilde garnalen. Als je deze soep maakt met de kippen botten bouillon van de kleinste soepfabriek, maak je de soep extra gezond voor je darm(bacteri├źn).

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp