Deze Japanse kool pizza zit vol groenten en gezonde ingrediënten en heeft niets gemeen met de traditionele calorierijke pizza deegbodem. Hij is gemaakt van verse witte kool (wat traditioneel gebruikt wordt voor het maken van zuurkool). Witte kool bevordert de leverwerking, wat extra gunstig kan zijn bij hormonale onbalans (oestrogeen dominantie).

Wat heb je nodig voor deze Japanse kool pizza (2pp):

  • 160 g witte kool, in flinterdunne reepjes gesneden
  • 100 g prei, fijn gesneden
  • 2 el speltbloem (of boekweitmeel als je glutenvrije variant wilt maken)
  • 2 bio scharreleieren
  • 4 el amandelsnippers
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 el geraspte verse gember
  • p & z
  • verse bieslook of koriander
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken

 

Hoe maak je deze Japanse koolpizza:

Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan en zet apart. Snijd de witte kool, en de prei in flinterdunne reepjes. Meng in een grote kom de kool, de prei, de bloem, de kurkuma, gember en p & z. Meng alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met een laagje bloem. Voeg de eieren toe en mix het geheel tot een kleverige toestand.

Voeg een scheut olijfolie in de pan en schep het groentenmengsel in de pan en druk het plat met een spatel. Bak de pizza op middelhoog vuur zo’n 4 à 5 minuten en keer voorzichtig om. Je kunt de pizza ook voorzichtig op een groot bord laten glijden, een ander bord er omgekeerd opleggen en de pizza omdraaien en weer in de pan laten glijden. Check even of de pan nog vettig genoeg is. Voeg anders een klein scheutje olijfolie toe om de andere kant ook goudbruin te bakken.

Garneer de Japanse koolpizza met de amandelen en de verse bieslook of koriander. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.

Wil je er nog wat bij eten of deel je de pizza met z’n vieren? Wat warme broccoli met een scheutje tamari en wat amandelsnippers is een goede combi. Of een kleine kom broccoli  soep.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp