Paddenstoelen zijn superfood voor ons immuunsysteem. Ik adviseer mijn cliƫnten dan ook om zeker 2 keer per week een gerecht met paddenstoelen te eten. Deze paddenstoelen terrine is 1 van mijn favoriete recepten. Ik maak hem vaak in het weekend als lunch gerecht.

Wat heb je nodig voor deze paddenstoelen terrine:

  • 400 g paddenstoelen mix (mag ook een deel kastanje champignons zijn)
  • 2 el soja saus
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 teen knoflook in kleine stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 50 g gehakte walnoten
  • 100 g parmezaanse kaas (geraspt)
  • handje brocco cress of tuinkers om erover te strooien
  • kokosolie om in te bakken

Hoe maak je deze paddenstoelen terrine:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Gebruik een ronde taartvorm en doe er bakpapier in. Maak de paddenstoelen met een papieren doekje schoon en snijd ze in stukken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt wat kokosvet (eventueel geurloos als je niet van de kokossmaak houdt) en bak de paddenstoelen met de sojasaus 10-15 minuten totdat al het vocht is verdampt uit de paddenstoelen. Voeg na een minuut of 8 de sambal, de gehakte walnoten, en de knoflook toe. En roerbak mee.

Klop in een andere kom de eieren goed los en voeg 75 g van de parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar. Voeg vervolgens het paddenstoelen mengsel toe en vermeng alles goed. Voeg peper naar smaak toe.

Doe het geheel in de taartvorm met bakpapier en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer met het restant geraspte kaas en wat tuinkers erover.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp