Als je extra eiwitten en vetten toe voegt  aan je soep, maak je er een volwaardige maaltijd van bomvol voedingsstoffen. De topping op deze soep zorgt niet alleen voor extra eiwitten en vetten, maar ook dat je je soep moet kauwen. Kauwen is een hele belangrijke stap om je spijsvertering te verbeteren, en dus je gezondheid.

Voor deze geroosterde paprika soep met feta heb je nodig (4 pp):

  • 2 rode punt paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1/2 winterpeen in blokjes
  • 1/2 knolselderij in blokjes
  • 1 blik gepelde bio tomaten
  • 1 sjalot snipperen
  • 1 el verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 tl geroosterde paprika poeder (la Chinata)
  • 1 bio kruidenbouillon blokje
  • ongeveer 750 l water (mag iets meer als je de soep wat dunner wilt)
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie of olijfolie

Voor de topping over de geroosterde paprika soep:

  • 25 g bio feta pp
  • 2 el amandelsnippers
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • 2 stengels paksoi in flinterdunne reepjes gesneden

Lekker voor erbij een sneetje noten en zaden brood met een beetje roomboter.

Hoe maak je de geroosterde paprika soep:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de kroon en zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven, wrijf ze in met wat kokos- of olijfolie en rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven.
  3. Breng 750-1000 ml water aan de kook.
  4. Schil en snijd de winterpeen en knolselderij in blokjes. Schil en rasp de gember wortel (1 el). Snipper de sjalot en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  5. Verhit 2 el olijf- of kokosolie in een hapjes pan op middelhoog vuur. Bak de sjalot glazig in 3 minuten. Voeg de knoflook toe en roer voor 1 minuut. Voeg de winterpeen en knolselderij toe en bak mee voor 5 minuten. Roer af en toe. Voeg het blik tomaten toe, het bouillonblokje en 750 ml gekookt water. Zet het vuur zacht en laat het pruttelen.
  6. Rooster ondertussen de amandelsnippers in een klein pannetje op laag vuur.
  7. Voeg de geroosterde paprika’s toe aan de soep. Voeg eventueel nog wat gekookt water toe als de groenten niet onder staan. Laat de soep nog 5 minuten koken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer en serveer met de topping. Mocht je de soep wat pittiger willen hebben strooi er dan een snuf chilipoeder over bij het opdienen. Serveer eventueel met een sneetje noten zaden brood.
× Klik hier voor een vraag via WhatsApp