Deze rode kool salade zag ik op de site van anniepannie.nl. Wat een plaatje om te zien, en zo lekker! Een topper als bijgerecht, op een buffet tafel, of met kerst.

Wat heb je nodig voor deze rode kool salade:

  • 1/4 rode kool
  • 1 handje rozijnen (ik heb een mix van gele & bruine rozijnen, en cranberry’s gebruikt)
  • 1 groene Granny Smith appel

Voor de dressing heb je nodig:

  • 1 el honing
  • 1 limoen (uitgeperst) en rasp van een halve limoen
  • 2 el in dunne reepjes gesneden munt

Hoe maak je deze rode kool salade:

Snijd de rode kool met een scherp mes in hele dunne repen. Doe in een grote kom en voeg een flinke snuf zout toe. Mix goed door elkaar en probeer met je handen de kool te kneuzen. Ik heb dit met een vijzel gedaan. Dit voorkomt straks dat je als een konijn moet kauwen op je kool. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de rozijnen mix toe en hussel alles door elkaar.

Maak de dressing van de honing, limoensap en -rasp, en de munt. Breng op smaak met peper. Giet de dressing erover. Strooi eventueel nog wat verse reepjes munt erover om het er extra feestelijk uit te laten zien.

Weet je:

Rode kool is een superfood. Deze traditionele Nederlandse wintergroente is een van de gezondste kolen van eigen bodem. Rode kool bevat zeer veel vitamine K en C, foliumzuur, mangaan en vezels. Ook is de rode kleurstof anthocyanine, een krachtige antioxidant (anti-verouderend).

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp