Simpel, lekker en gezond om deze havermout ontbijt taart te maken on a special day. Zet de oven maar vast aan op 180 graden.

Wat heb je nodig voor de havermout ontbijt taart:

  • 80 gram havermout
  • rasp van een middelgrote wortel (ongeveer 30-40 gram)
  • 2 eieren
  • 2 linke el volle bio yoghurt/of: ongezoete kokosyoghurt (Abbot Kinnes)
  • 2 tl lijnzaad
  • 2 tl chiazaad
  • handje rozijnen
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 granny smith appel (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 peer (in kleine blokjes gesneden)
  • 4 gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden.
  • 2 tl kaneel

Topping havermout ontbijt taart:

  • 200 ml kokosyoghurt
  • rasp van een 1/2 limoen
  • 1 el kokosrasp
  • granaatappel pitjes

Mix alle ingredienten in een kom. Leg bakpapier op een bakplaat en maak een vorm van een pizza. Ik heb een ronde taart vorm gebruikt. Daar bakpapier in gedaan. Vervolgens de het geheel met een lepel aangedrukt in de taart vorm waarbij ik de randen wat omhoog heb laten lopen. Schuif 20 minuten in de oven. Laat 20-30 minuten afkoelen zodat je de taart op een schaal kunt overplaatsen. Smeer er ongeveer 200 ml kokosyoghurt (Abbot Kinneys) over uit. Kleed aan met wat fruit. Ik heb over deze taart wat granaatappel pitjes, verse munt, rasp van een limoen, 1 el kokos rasp gedaan.

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp