Omelet met aspergetips en geitenkaas voor 2 pp
- 3 eieren
- scheutje plantaardige melk (rijste-, amandel-, havermelk)
- snufje zout
- flinke snuf nootmuskaat en peper
- 1 el kokosvet om in te bakken (mag ook in echte boter)
- 100 g aspergetips
Topping
- 30-40 g zachte geitenkaas (met honing)
- verse bieslook of koriander
Hoe maak je de omelet:
Kook in een klein pannetje wat water en blancheer de aspergetips 3 minuten. Kluts de eieren met de plantaardige melk met de kruiden. Pak een koekenpan en smelt de boter of kokosvet. Voeg het eimengsel erin en verdeel de aspergetips erover. Bak op zacht vuur gaar. Leg de omelet op een bord en verkruimel de geitenkaas erover en serveer met de verse kruiden.
Heerlijk met een tomatensoep erbij of een bakje licht verteerbare rauwkost.
Darmboost:
asperges geven je prebiotische voedingsvezels waardoor darmbacteriƫn vetzuren met een korte keten produceren. Ze versterken de cellen in de darmwand en helpen je immuunsysteem.