Deze prei pastinaak soep is zooo goed! De ansjovis pesto met peterselie en citroen rasp geeft de soep een verassende kick. Tip: Als je van een soep een volwaardige maaltijd wilt maken, voeg daar ook een eiwit- en vetbron aan toe. Eiwitten en vetten zijn belangrijk voor je hormoonbalans. Met deze ansjovis pesto maak je een hormoon factor proof soep!

Wat heb je nodig voor deze prei pastinaak soep (4 pp):

  • 1 l groentebouillon
  • 2 kruiden bouillonblokjes (ik heb die van Natur Compagnie bio gebruikt)
  • 1 el olijfolie
  • 2 kleine pre in fijne ringen gesneden
  • 2 middelgrote zoete bataten in blokjes gesneden
  • 2 pastinaken in blokjes
  • 1 el geraspte verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el fijn gehakte peterselie
  • 1 onbespoten citroen
  • 1 glazen potje met ansjovis filets
  • 4 el zonnebloempitten
  • 2 el sesamzaadjes

 

Hoe maak je het?

  1. Kook 1 l water en maak bouillon met de 2 kruidenbouillon blokjes
  2. Verhit 1 el olijfolie in de pan en fruit de prei zachtjes op laag vuur. Voeg na een minuut of 4 de pastinaak, de zoete aardappel toe en roer goed door elkaar. Laat nog eens een minuut of 4  bakken op laag vuur.
  3. Snijd de verse gember en de knoflook fijn. Voeg toe aan het geheel en roerbak 3 minuten mee.
  4. Voeg de bouillon toe zodat de groenten net onder water staan. Kook ongeveer 10-15 minuten totdat de pastinaak zacht begint te worden.
  5. Neem 8 ansjovis filets uit het potje en snijd heel fijn. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp toe. Voeg 2 el olijfolie en 2 el citroensap toe. Doe de gehakte peterselie erdoor zodat het een pesto wordt.
  6. Bak in een droge koekenpan zachtjes de zonnebloempitten en de sesamzaadjes totdat ze een beetje verkleuren.
  7. Pureer de soep en breng op smaak met peper, Voeg eventueel nog wat gekookt water toe als je de soep te dik vindt.
  8. Doe de soep in kommen. Doe een flinke schep pesto erop en strooi de mix van zonnebloempitten en sesamzaadjes erover.

 

wist je dat:

Ansjovis bijzonder rijk is aan vitamine D?

 

Geïnspireerd door een recept van Tamara de Weijer

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp