Als je niet van een echte (havermout)pap houdt, dan is dit a perfect start of your day! It tastes like a crumble. Start je dag vol energie en maak je hormonen en darmen blij!

 

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 1/2 el extra vierge kokosvet (of MCT olie)
  • 5 el havervlokken
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 3 el kokos yoghurt (Griekse stijl) van Abbot Kinneys
  • 3 el amandelmelk (ongezoet)
  • 1 el lijnzaad
  • 1 granny smith
  • handje blauwe bessen
  • 2 el amandelrasp

Hoe maak je het?

  1. Smelt de kokosolie in een klein steelpannetje op laag vuur. Voeg de havervlokken, een snuf zout en 3/4 tl kaneel toe en rooster dit ongeveer 3 minuten. Roer af en toe om.
  2. Voeg de kokos yoghurt, de amandelmelk en het gebroken lijnzaad toe. Gebruik hele lijnzaad en maal dit pas in een kleine koffiebonen maler bij gebruik. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes (droog) koken. Hou je van een wat zachtere pap, voeg dan naar smaak wat meer amandelmelk toe.
  3. Was en snij ondertussen de appel. Was de blauwe bessen. Rooster de amandelsnippers droog in een koekenpannetje totdat ze licht beginnen te kleuren.
  4. Haal de pap van het vuur en doe de haverpap op een bord of in een kom. Garneer met de appel, bessen en amandelsnippers.
× Klik hier voor een vraag via WhatsApp