Als je niet van een echte (havermout)pap houdt, dan is dit a perfect start of your day! It tastes like a crumble. Start je dag vol energie en maak je hormonen en darmen blij!
Benodigdheden voor 1 persoon
- 1/2 el extra vierge kokosvet (of MCT olie)
- 5 el havervlokken
- snuf zout
- 1 tl kaneel
- 3 el kokos yoghurt (Griekse stijl) van Abbot Kinneys
- 3 el amandelmelk (ongezoet)
- 1 el lijnzaad
- 1 granny smith
- handje blauwe bessen
- 2 el amandelrasp
Hoe maak je het?
- Smelt de kokosolie in een klein steelpannetje op laag vuur. Voeg de havervlokken, een snuf zout en 3/4 tl kaneel toe en rooster dit ongeveer 3 minuten. Roer af en toe om.
- Voeg de kokos yoghurt, de amandelmelk en het gebroken lijnzaad toe. Gebruik hele lijnzaad en maal dit pas in een kleine koffiebonen maler bij gebruik. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes (droog) koken. Hou je van een wat zachtere pap, voeg dan naar smaak wat meer amandelmelk toe.
- Was en snij ondertussen de appel. Was de blauwe bessen. Rooster de amandelsnippers droog in een koekenpannetje totdat ze licht beginnen te kleuren.
- Haal de pap van het vuur en doe de haverpap op een bord of in een kom. Garneer met de appel, bessen en amandelsnippers.