Pastinaak is inmiddels weer een populaire vergeten groente. De smaak doet een beetje denken aan anijs. Vroeger was pastinaak erg populair onder de Nederlanders, maar is verdrongen door de aardappel.

Als we kijken naar de voedingswaarde van pastinaak dan valt op dat het relatief veel suikers bevat. Toch komen deze suikers niet heel snel vrij omdat pastinaak ook heel vezelrijk is. Deze vezels hebben gunstige effecten op onze gezondheid en onze spijsvertering.

Ik gebruik pastinaak vaak in een soep of als purée in een stamppot.

 

Wat heb je nodig voor deze pastinaak spinazie soep (4 pp):

  • 400 g pastinaak
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 handen verse bio bladspinazie
  • 1 tl garam masala
  • 2 bio kruiden bouillon tabletten (voor 1 l bouillon)
  • 1 el kokosvet

 

Hoe maak je deze pastinaak spinazie soep:

Schil de pastinaken en de zoete aardappel en snijd in blokken. Snipper de ui. Snijd de knoflook tenen in stukjes. Verhit 1 el kokosvet in de pan. Voeg de ui toe en bak ze glazig. Voeg de knoflook toe en de garam masala kruiden. Roerbak 1 minuut totdat het lekker begint te geuren. Doe er de pastinaak en aardappel bij. Roer goed door. Tenslotte 1 l gekookt water met kruidenbouillonblokjes erover schenken en 10 minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Na 10 minuten kun je 2 handen spinazie erdoor roeren. Laat even staan en pureer met een staafmixer of in de blender.

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp