Makkelijk en gezond recept met ei? Dan is dit recept ideaal als ontbijt of lunch. Bovendien een fijne manier om wat extra groenten te eten. Je hebt in mijn visie minstens 500 gram groenten per dag nodig om aan voldoende voedingsstoffen te komen.

Wil jij vrienden sluiten met je hormonen en geen last meer hebben van je darmen? Begin met het opbouwen van meer groenten in je voedingspatroon. Deze muffins zijn niet alleen warm maar ook koud erg lekker. Makkelijk om mee te nemen naar je werk dus.

Wat heb je nodig voor (8) broccoli ei muffins?

  • 220 g geraspte courgette
  • 2 eieren
  • 1 flinke bosui
  • 5 takjes verse tijm gerist (mag ook gedroogde tijm zijn)
  • 50 amandelmeel
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • 50 ml amandelmelk
  • 100 g bio feta
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • flinke snuf p&z

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelmeel met de wijnsteen bakpoeder en p&z. Kluts 2 eieren met 1 el olijfolie en voeg eraan toe. In een andere bak meng je 220 g courgette rasp met dunne ringetjes bosui en 5 takjes gerist tijm. Daarna alles goed mengen. Feta in kleine blokjes erdoor roeren en in de muffin vormpjes doen. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten. Kijk tussendoor even of ze al gaar zijn. Als je de muffins feestelijk op wilt dienen, is het leuk er wat amandelsnippers over te strooien.

Eet smakelijk.

 

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp