Voor mij werkt het goed om een dag in de week een ‘prep day’ te hebben. Een dag – in het weekend bijvoorbeeld – waarop je een aantal recepten maakt, zodat je door-de-weeks altijd eenvoudig een gezonde maaltijd kunt maken. Zo verklein je ook de kans dat je toch naar iets minder gezonds grijpt, of te weinig variatie aanbrengt in je voedingspatroon. Variatie is key voor een healthy lifestyle.

Dit noten zaden brood is perfect om in het weekend te maken. En het lekkerst als hij net uit de oven komt. Als je het in plakken snijdt, kun je het ook invriezen in kleine porties.

Wat heb je nodig:

  • 50 g amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g sesamzaadjes
  • 50 g walnoten
  • 50 g amandelmeel
  • 60 g ontzwavelde abrikozen
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie of kokosvet

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de abrikozen ik kleine blokjes. Hak de noten in grove stukken. Kluts de 3 eieren. Meng alles goed door elkaar. Doe wat bakpapier in een niet al te grote cakevorm. Druk het mengsel goed aan en bak ongeveer 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp