Als ik een keer gewone aardappelen eet, dan zorg ik altijd dat ik teveel kook (of stoom). De lefrover aardappels kun je namelijk heel goed gebruiken voor een koude aardappel salade voor de lunch de volgende dag of een frittata.

Ingrediënten voor aardappel salade met kip en munt (2pp):

 • 250 g afgekoelde (zoete)aardappels
 • 150 kipfilet
 • 12 kleine tomaatjes
 • 6 zongedroogde tomaatjes
 • 6 radijsjes
 • verse munt
 • 3 el sesamolie
 • 1 el frambozen azijn (of een andere azijn)
 • 1 tl honing
 • p & z naar smaak
 • echte boter of kokosvet
 • kipkruiden

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid ze met kipkruiden. Bak ze kort in de koekenpan met wat boter tot ze precies gaar zijn. Snijd de aardappels in blokjes, de tomaatjes door de helft, de zongedroogde tomaatjes in reepjes, en de radijsjes in dunne plakjes. Meng alles goed door elkaar. Maak een dressing met de olie, azijn en honing. Vermeng dit met de salade. Breng op smaak met peper en zout en verse munt. Je kunt er eventueel nog een avocado aan toevoegen voor wat extra gezonde vetten.

Weetje

Wist je dat gekookte en afgekoelde aardappels superfood voor je darmen is? Afgekoelde aardappels bevatten namelijk resistent zetmeel. Door afkoeling  verandert het zetmeel in meer taaie zetmeel ketens en die dienen als voedingsbodem voor goede darm bacteriën die ons helpen bij de vertering. En dus met een goede opname van alle voedingsstoffen! Koude aardappels zijn dus heel gezond voor je darmen.

Het effect van een goede darmgezondheid en een gezonde darmflora is trouwens niet beperkt tot enkel de darmen. Ook andere systemen in het lichaam hebben hier profijt van. Zoals een gezond brein, hormonale balans, de productie van neurotransmitters waar je blij van wordt.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp