Deze rivierkreeftjes salade met appel en koolrabi heb ik nu opgemaakt als een gezellig voorafje of een borrelhap. Je kunt de sla natuurlijk ook fijn snijden en het als echte salade op te dienen. Met de zelfgemaakte kerrie mayonaise is ie zo goed.
Als salade is hij goed voor 1 pp. Als aperitief of voorgerecht kun je er ongeveer 8 little gem sla blaadjes mee vullen.
Benodigdheden salade rivierkreeftjes appel koolrabi:
- 100 g rivierkreeftjes (of garnaaltjes)
- 1/4 koolrabi
- halve fris zure appel
- 2 (kleine) little gems
- evt. wat verse basilicum of munt
De dressing:
- 1 el mayonaise (ik heb de mayonaise van Jean Bâton no sugar gebruikt)
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1/2 tl kerriepoeder
- wat p&z naar smaak
Schil de koolrabi en snijd 1/4 deel in hele kleine blokjes. Snij de appel ook in kleine stukjes. Voeg de rivierkreeftjes bij de blokjes appel en koolrabi. Maak de dressing en roer dit goed erdoor (misschien heb je niet alles nodig). Was de slablaadjes en verdeel alles erover. Om wat extra smaak toe te voegen kun je er dunne reepjes verse basilicum of verse munt overdoen.
Weetje
Koolrabi is familie van de kolen. In tegenstelling tot koopraap, groeit koolrabi boven de grond. Koolrabi is heel rijk aan vitamine C. Het verbetert je immuunsysteem en het remt ontstekingen.