Deze ouderwetse erwtensoep een extra gezonde twist gegeven met zalmsnippers. Het ijkt een rare combi maar is echt super lekke en gezond.. Dit is een top soep bomvol met goede koolhydraten, eiwitten en vetten. Hier worden je hormonen blij van!

Benodigdheden erwtensoep met zalm:

  • spliterwten (250g) (alvast 1/2 uur koken),
  • 400 g knolselderij,
  • 1 grote winterpeen,
  • 1 prei,
  • 1 l water,
  • 2 bouillonblokjes (gistvrij),
  • bakje zalmsnippers (75 g per persoon rekenen).

Kook 1 l water en voeg de bouillonblokjes en de spliterwten toe. Schil en snij de knolselderij en winterpeen in blokken. Snij de prei in ringen. Laat de spliterwten een ½ uur zachtjes koken. Voeg daarna de knolselderij, winterpeen en prei toe en laat nog 15-20 min zacht koken. Pureren in de blender of met staafmixer. Voeg eventueel wat peper naar smaak toe. Daarna bij opdienen gerookte zalmsnippers erdoor.

Als je van een wat zoetere soep houdt, kun je er ook een appel aan toevoegen. Wil je de soep wat pittiger dan kun je ½ tl chilipoeder erbij doen.

Weetje

Wist je dat erwten bevatten bepaalde stoffen (methylgroepen) bevatten die je lichaam kunnen ondersteunen bij vele opbouw- en afbraakprocessen in de cellen. Ze helpen ook bij het opruimen van afvalproducten van je hormonen.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp