Deze fris groene doperwten soep zit vol mooie eiwitten en vetten. Veel mensen eten onbewust te weinig gezonde eiwitten en vetten. Dat is jammer want daar worden je hormonen juist zo blij van. Als je een pak diepvries doperwten in huis hebt, een avocado en munt dan zou ik voor dit easy peasy recept gaan.

Ingrediƫnten voor de doperwten soep met avocado en munt:

  • 350 gram diepvries doperwten
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook teen
  • 1 blokje gistvrije kruidenbouillon
  • 500 ml water
  • 1/2 avocado
  • roomboter (of kokosvet)

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snij de knoflook teen klein. Smelt een beetje boter in een pan en bak de ui glazig in 3 minuten. Voeg de knoflook teen 1 minuut toe en daarna de doperwten. Laat in een paar minuutjes zachtjes warm worden. Kook 500 ml water en los het kruidenbouillon blokje op. Giet de bouillon erbij. Roer goed door elkaar. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Voeg dan de halve avocado toe en pureer de soep. Doe er wat verse munt bij als je de soep opdient.

Weetje

De eiwitten van erwten zijn van hoge kwaliteit, waardoor deze vaak te vinden zijn in plantaardige eiwitpoeders.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp