Overnight oats is het ideale snelle havermout ontbijt dat zo op tafel staat. Je maakt het voor een deel de avond van tevoren. Zet het in de koelkast en de volgende dag alleen even de rest van de ingrediënten er door roeren. Heerlijk deze overnight oats met banaan en pure chocolade.

Ik heb de banaan in hele kleine stukjes gesneden en gemengd met de kokosdrink, en de andere ingrediënten. Hier laat je de havervlokken een nachtje in wellen. De heerlijke smaak trekt ‘s nachts in de havervlokken. De volgende ochtend rasp je er nog wat pure chocolade over heen en staat je power ontbijt voor je neus. Lekker smullen maar! Van overnight oats, of eigenlijk van haver en havermout in het algemeen, krijg je veel energie. Haver bevat veel complexe koolhydraten. A perfect start of the day.

Benodigdheden voor de overnight oats chocola banaan:

  • 200 gram kokosyoghurt (of Griekse yoghurt)
  • 80 gram havermout
  • 200 gram ongezoete kokosmelk/drink (de dunne variant)
  • 2 el chia zaad
  • 1/2 tl vanille extract
  • 0-2 el honing
  • 1 rijpe banaan
  • 2 el geraspte pure chocolade (tenminste 80%)

Snijd de banaan in hele kleine stukjes (je mag ‘m ook prakken). Voeg de overige ingrediënten toe. Rasp ongeveer 2 el pure chocolade erover. Meng alles goed door elkaar. Laat even 10 minuten staan en meng nog eens goed. Zet het daarna weg in de koelkast.

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp