Deze glutenvrije peren crumble vind ik een heerlijk ontbijt of lunch gerecht in het weekend. Zeker als het koud is buiten. Een echte verwennerij met gezonde eiwitten en vetten.

Als je last hebt van burn-out achtige klachten dan kun je beter geen fruit nemen in de ochtend vanwege de suikers in het fruit. Een extra eiwit- en vetrijk ontbijt past dan beter. Dan is deze crumble beter als hart verwarmende lunch.

In plaats van peer kun je ook blauwe bessen gebruiken of een combinatie hiervan. Met een biologische appel maak je er een gezonde appeltraktatie van.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 peren
  • 50 g amandelmeel
  • 30 g havervlokken (ik heb grove gebruikt maar fijne vlokken kan ook)
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • wat extra koekkruiden om over de peren te strooien
  • handje pecannoten of walnoten (klein gehakt)
  • 1 el kokosvet of MCT olie
  • evt. een beetje honing
  • 2 tot 3 el water

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Was de peren en snijdt ze in blokken. Strooi er een beetje koekkruiden over. Doe de stukjes peer in een ovenschaal. Voeg in een kom de amandelmeel, de havervlokken, de koekkruiden en de kaneel toe en eventueel wat gehakte noten. Roer goed door.

Smelt 1el kokosolie in een pannetje of gebruik MCT olie. Voeg  1 el (gesmolten) kokosolie toe (of 1 el MCT olie) en 2 tot 3 el water toe en roer tot de ingrediënten in wat grotere stukken aan elkaar blijft plakken. Zorg dat het niet te nat wordt. Verdeel de crumble over de peren. Je kunt er tot slot nog een klein beetje honing over doen als je dit wilt.

Schuif in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Het gaat heerlijk ruiken alsof je een taart staat te bakken. Zodra de crumble lekker krokant is, is de crumble klaar.

Ik hou ervan om de crumble warm uit de oven te eten maar je kunt het ook op een beetje bio (geiten) kwark of plantaardige yoghurt van Abbot Kinneys (kokos- amandel, of havermout yoghurt) doen. Zo voeg je nog wat extra eiwitten toe.

Enjoy!

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp