Voeding kun je bewust inzetten om je hormonen in balans te brengen. Als je hormonen in balans zijn, heb je geen energie dips, weinig of geen last van stemmingswisselingen, veel energie, een gezond gewicht en een stralende huid.

Twee organen die super belangrijk zijn voor hormonale balans zijn je darmen en je lever.

Het effect van een goede darmgezondheid en een gezonde darmflora is niet beperkt tot enkel de darmen. Ook andere systemen in het lichaam hebben hier profijt van. Zoals een gezond brein, de hormoonhuishouding, de productie van neurotransmitters waar je blij van wordt.

Deze soep zit vol prebiotische voeding voor een gezonde darmflora en voedingsstoffen die de lever(detoxificatie) ondersteunen.

En hij is heerlijk.

Benodigdheden voor deze prei witte bonen mosterd soep (4 pp):

  • 200 gram gesneden prei
  • 1 witte ui
  • 1 sjalot
  • 2 knoflook tenen
  • 1 pot biologische witte bonen (350 gram)
  • 1 el kokosvet
  • 1 ei
  • 1 el Zaanse mosterd
  • wat peper naar smaak
  • 1 l biologische (gistvrije) kippenbouillon

Hoe maak je de soep:

Maak 1 liter kippenbouillon met gistvrije kippenbouillon blokjes. Snijd de ui, sjalot en knoflook in kleine blokjes. Verwarm een pan met de kokosvet en bak de ui, sjalot, knoflook en prei 5 minuten. Spoel de witte bonen af in een vergiet. Voeg na 5 minuten de bouillon en de witte bonen toe bij het ui-prei mengsel. Kook nog 5 minuten. Laat de soep even afkoelen en pureer in de blender of met een staafmixer. Voeg daarna met een garde een ei toe en 1 el Zaanse mosterd. Met eventueel wat peper en zout kun je de soep verder op smaak brengen.

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp