Kies jij vaak voor hetzelfde soort ontbijt? Deze pompoen pannenkoeken moet je zeker gaan maken.

Als je je weerstand wilt vergroten en meer energie wilt krijgen, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Uit gemak of gebrek aan inspiratie kun je te eenzijdig gaan eten. Bijvoorbeeld door iedere ochtend te ontbijten met kwark, noten en vers fruit. Dat is zeker een gezond ontbijt, maar niet als je dit iedere dag eet.

Met eenzijdig eten, ook al is dat een gezonde keuze, loop je een grotere kans om een tekort aan voedingsstoffen te krijgen. Tekorten kun je merken aan een gebrek aan energie, niet kunnen afvallen, hormonale of andere klachten.

Om je leefstijl definitief te veranderen is bewustwording en kracht nodig. Maar na een aantal weken kun je al nieuwe gewoonten eigen maken. Dan gaat het je al gemakkelijker af. En dan val je minder snel terug in oude gewoonten.

Wil jij een kleine stap maken? Ga deze pompoen pannenkoeken eens maken. Zeker als het buiten weer wat kouder wordt, is het heerlijk om voor een warm ontbijt te kiezen. Ze zijn makkelijk te maken met diepvries pompoenblokjes. Het beslag kun je ook een avond tevoren maken.

Benodigdheden voor 2 pompoen pannenkoeken:

  • 70 gram pompoen (eventueel uit de diepvries)
  • 1 ei
  • 90 havermeel (spelt meel kan ook maar dat is niet glutenvrij)
  • 100 ml plantaardige melk (rijstemelk, amandelmelk)
  • 1/2 el kaneel
  • 1 el kokosvet om in te bakken

Doe alle in de blender behalve het kokosvet. Het beslag blijft vrij dik. Maak er twee pannenkoeken van en laat ze rustig garen op niet te hoog vuur.

Keuze uit toppings:

  • kokosrasp
  • een paar wal- of pecannoten
  • wat blauwe bessen
  • eventueel wat honing

 

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp