‘Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me’ – Audrey Hepburn –
Heb je zin om te bakken? En wil je ook iets gezonds? Deze brownie is gewoon een super lekkere healthy treat. Do I need to say more?
Benodigdheden voor deze zwarte bonen brownie:
- 1 blik zwarte bonen (400 g en uitgelekt ongeveer 270 g)
- 6 grote zachte dadels
- 4 el cacao poeder
- 3 el gesmolten kokosolie (of neem MCT olie)
- 2 el honing
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl vanille extract (optioneel)
- snuf zout
- 2 el kokosrasp (optioneel)
Gebruik een kleine brownie vorm en bedek met keukenpapier. Verwarm de oven op 175 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel af met water. Ontpit de dadels. Laat de dadels 10 minuten weken in heet water. Meng alle ingrediënten (behalve de kokosrasp) in een keukenmachine tot een egaal beslag (met de staafmixer lukt ook). Roer daarna de kokosrasp erdoor. Doe het beslag in het bakblik. Verdeel het met een pollepel over het bakblik en zet in de oven voor ongeveer 25 minuten. Je kunt met een saté prikker testen of de brownie nog te nat is. Laat de brownie goed afkoelen en snijd daarna in stukjes. Oelala.