Wil jij meer energie? Een betere weerstand? Minder last hebben van allergieën (hooikoorts in de zomer bijvoorbeeld) of (voedsel)intoleranties? Dan is deze lunch the perfect lunch.

Koude (zoete)aardappelen bevatten super brandstof voor je lijf. Ze bevatten namelijk resistent zetmeel dat je darmgezondheid en immuunsysteem een boost geeft.

Gezonde keuzes kun je dus ook maken door de wijze waarop je iets eet. In dit geval afgekoelde aardappelen.

Ik maak deze salade vaak als ik de avond ervoor aardappelen heb klaar gemaakt voor een maaltijd. Ik probeer meestal wat extra aardappelen te bereiden zodat ik voldoende over hou voor deze healthy salade de volgende dag. De overige ingrediënten van deze salade zijn basis ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb.

Enne, deze salade is ook nog eens onwaarschijnlijk lekker!

Benodigdheden aardappelsalade met ansjovis & olijven:

  • 3 hard gekookte eieren
  • ongeveer 300 g gekookte en afgekoelde (zoete)aardappelen
  • 3 el kappertjes
  • klein blikje ansjovis in kleine stukjes snijden (ongeveer 10 stuks)
  • 8 groene olijven in kleine stukjes (zwarte olijven zijn ook heerlijk)
  • verse bieslook en peterselie (naar smaak)
  • peper en snuf zout
  • zelfgemaakte vinaigrette dressing (3 el olijfolie, 1 el witte wijn azijn, 1 tl mosterd, evt. wat honing)

 

× Klik hier voor een vraag via WhatsApp