Een nori wrap is een gezond en eenvoudig alternatief waarmee je meteen een flinke portie groente binnenkrijgt. Ideaal om restjes groente in te verwerken.

Deze nori vellen (zeewier) zitten vol voedingsstoffen, zoals sporenelementen, de mineralen jodium, ijzer en magnesium en vitaminen B6 en A. Niet te vergeten vitamine B12 en een dosis proteïnen. In tegenstelling tot brood is zeewier een natuurlijke bron van jodium. Jodium is belangrijk voor de werking van je schildklier en je stofwisseling. Prima keuze dus, een beetje zeewier bij de lunch. 

Nori wrap prepping

Nori wrap prepping

Ik heb een nori wrap gemaakt met: wat wortel, avocado, bladspinazie, bosui, rode kool, koriander en sesamzaadjes. Maar je kunt dus zelf andere ingrediënten kiezen. Verder heb je natuurlijk nodig een pak nori vellen. Lekkere smaakmakers erin zijn ook: guacamole of zongedroogde tomaatjes.

Nori wrap prepping

Nori wrap prepping

♥ Benodigdheden voor de heerlijke dipsaus die niet mag ontbreken:

  • 1 lepel tahin
  • 1 lepel miso pasta
  • 1 lepel honing
  • scheutje tamari
  • beetje water om los te roeren
× Klik hier voor een vraag via WhatsApp